Megyei képzés polgárőröknek

A Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége 2019. május 18-án rendezte meg a megye keleti részének a polgárőrei számára a szokásos éves továbbképzést, a Magyar honvédség Rekreációs és Kiképző Központjában, Balatonakarattyán.

20190518_124405.jpg

A gyönyörű környezetben rendkívül hasznos és érdekes új ismeretek birtokába kerülhettek a résztvevők. Borbély Zoltán szakmai elnökhelyettes köszöntője után Nyemcsok Györgyné, a Balatonalmádi járás vezetője adott tájékoztatást a helyszínnel, és a házigazda járással kapcsolatban. Ezután előadást tartottak a Katasztrófavédelem, a NAV, az Országos Mentőszolgálat, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság, a Balatonkenese Örs, és a Veszprém MRFK MEKTA ( kommandósok ) munkatársai. Az oktatás során kivetítőn mutatták be a különféle tűzesetekkel kapcsolatos ismereteket, felvilágosítást adtak a színesfém kereskedelemmel kapcsolatban, kipróbálhatták a jelenlévők az újraélesztés fortélyait, valamint éles helyzetben gyakorolhatták a rendőrséggel közös szolgálat során kialakult szituációkat.

A jó hangulatú képzést finom ebéd koronázta meg az üdülő szakácsai jóvoltából.

Összességében elmondható, hogy mindenki aki jelen volt, hasznosnak ítélte a képzést, és kellemes érzésekkel tért haza a saját egyesületéhez, hogy átadja az ott tanultakat.

Nyemcsok Györgyné

járási koordinátor