Mérlegen az elmúlt év

Évértékelő gyűlését tartott a Veszprém megyei polgárőrségek szövetsége a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság épületében november 28-án.

A jelenlévőket Mezei József köszöntötte, Dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok urat, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatóját, Dányi Béla tűzoltó dandártábornok urat, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatóját, Anda György rendőr ezredes urat, a Veszprém Megyei Rendőr főkapitányság Rendészeti Főkapitány helyettesét, Kozma Zoltán urat, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Közép-dunántúli Regionális Igazgatósága Igazgató helyettesét, Dézsi János urat, a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége elnökét, valamint a városi rendőrkapitányságok vezetőit és a meghívott vendégeket.

dscf1332.jpg

Elsőként  Dézsi János a Veszprém megyei polgárőr szövetségek elnöke ismertette az idei évben történt eseményeket és eredményeket.  Megköszönte a megyei polgárőrök ez évi munkáját, de felhívta a figyelmet, a még hátralévő adventi időszak fokozott szolgálataira. Külön megköszönte az elnökség munkáját mert betegség miatt sajnos sokáig nem tudott részt venni a feladatok elvégzésében.

dscf1346.jpg

A folytatásban Anda György rendőr ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr főkapitányság Rendészeti Főkapitány helyettese értékelte a megyei polgárőrök munkáját. Tolmácsolta Dr. Fellegi Norbert r. ezredes, mb. megyei rendőrfőkapitány üdvözletét és köszönetét ez elmúlt évben végzett munkáért mert ő magán elfoglaltsága miatt sajnos nem tudott jelen lenni a rendezvényen. A beszámolóban elhangzott, hogy a megyei polgárőröket elismerés illeti, hiszen az elmúlt évben is hozzájárultak a kiegyensúlyozott közbiztonság eléréséhez.

dscf1350.jpg

Ezt követte Dányi Béla tűzoltó dandártábornok, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatójának a beszéde, aki megköszönte a polgárőrök éves munkáját, és azt tanácsolta, hogy érdemes lenne átgondolni az egyesületeknek, hogy akár önkéntes tűzoltóként is tevékenykedjenek.

dscf1356.jpg

A beszédet Dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója folytatta, aki gratulált az elért eredményekhez és szakmai sikerekhez, egyben megköszönte a meghívást az évértékelő gyűlésre.

dscf1358.jpg

Felszólalt még Kozma Zoltán, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Közép-dunántúli Regionális Igazgatósága Igazgató helyettese, aki örömmel számolt be arról, hogy az országban először a Veszprém Megyei Polgárőrségek szövetségével kötöttek együttműködési megállapodást.

A beszédek után már csak az elismerések átadása volt hátra, ami a következő képen alakult.

dscf1362.jpg

A Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége elnöksége a több éven át végzett eredményes együttműködés és a szövetségnek nyújtott támogatás elismeréseként, ajándéktárgyat adományoz Dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok úrnak, volt Veszprém Megyei Rendőrfőkapitánynak.

dscf1365.jpg

A Veszprém megyei Polgárőr Szövetség Elnökségének javaslata alapján az OPSZ:

• Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát adományozza Piros Ottó, honvéd ezredes úrnak.

Polgárőr Érdemkereszt ezüst fokozatát adományozza

• Ács Józsefné Noszlopi Polgárőr Egyesület
  • Mészáros Tamás  Öcs Polgárőrség

Polgárőr Érdemkereszt bronz fokozatát adományozza

• Miklai Ferenc  Szigligeti Polgár Egyesület
  • Berta Pál  Veszprémgalsa Polgárőr  Egyesület

A Veszprém Megyei Polgárőr Szövetség elnöksége a 2014 évben alapította a Szent László plakettet. A megye polgárőrségének munkájában kiemelkedő teljesítés elismerésére, járási koordinátorok és az egyesületi elnökök javaslata alapján az elnökség határozata alapján:

Szent László  plakettet adományozza:

• Takács Ákos  Badacsonytomaji Polgárőrség
  • Szabó Zoltán  Dobai polgárőrség
  • ifj. Sztána László  Papkeszi polgárőrség
  • Nagy Mária  Balatonalmádi polgárőrség
  • Németh Norbert  Gógánfai polgárőrség
  • Glück Bernadett  Bándi polgárőrség
  • Magasházi János  Bándi polgárőrség
  • Földing Sándorné  Nagyesztergári polgárőrség
  • Körmendi Zsoltné  Ajkai polgárőrség tagját
  • Karácsony József  Pápai polgárőrség tagját
  • Pammer Zoltán  Pápai polgárőrség tagját
  •

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Vezetése a Rendőrséggel közös aktív szolgálat elismeréseként, a rendőrkapitányságok javaslata alapján

Dicséretben részesíti és a Szent György plakettet adományozza:

• Gaál József  Ajkai polgárőr egyesület
  • Lajos Gyula Kolontári polgárőr egyesület
  • Papp Zoltán  Litéri polgárőr egyesület
  • Marton József  Balatonudvari polgárőr egyesület
  • Nagy Attila  Lovászpatonai polgárőr egyesület
  • Nagy Pál  Monostorapáti polgárőr egyesület
  • Vass Géza  Zalagyömörői polgárőr egyesület
  • Takács Béla  Vilonyai polgárőr egyesület
  • Andorkó János Nagyvázsonyi polgárőr egyesület
  • Dülk Józsefné  Nagyesztergári polgárőr egyesület

dscf1399.jpg

Dányi Béla tü. dandártábornok, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a tűzvédelemért nyújtott kiemelkedő tevékenysége elismeréséért emléktárgyat adományoz:

• Szabó László úrnak, a Somlóvásárhelyi Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökének.

Az elismerések után, az EDR rádiók ünnepélyes átadására került sor. Mint korábban  megírtuk, ezer darab Tetra rádiót adományozott a Pro-M Zrt az Országos Polgárőr Szövetségnek, hogy ezzel is segítse a polgárőrök kommunikációját szolgálatadás közben. Az AIRBUS DS SLC francia cég pedig lemondott az ezer darab rádió EDR használati licencéről, vagyis 140000 eurós adományt ajánlott a Polgárőrségnek.

dscf1403.jpg

Ebből az 1000 darabból a megyénk  45 darabot kapott, amit jelképesen Nyemcsok Györgyné és Dülk József járási koordinátorok vehettek át az évértékelő ülésen. Az elnökség a rádiókat, az egyesületi igényeket figyelembe véve osztották szét  a járások között.

Gratulálunk mindenkinek  az elismerésekhez, és további sok sikert kívánunk a munkájukhoz.

Nagy Zoltán

A gyűlésen készült videó: