Mobiltelefont kapott a hegyen élő férfi

20160122_160905.jpgA polgárőrök segítettek, hogy biztonságban legyen, ezért mobiltelefont ajándékozott a sümegi polgárőrség egy külterületen egyedül élő férfinak.

20160122_160905.jpg

Molnár Zoltán adja át a telefont Radics Péternek, mellette az élelmiszerrel Molnár Katalin
Fotó Tisler Anna

Radics Péter három éve már kapott készüléket és hozzá tartozó kártyát, azt azonban néhány napja elveszítette. A polgárőrség elnöke, Molnár Zoltán, aki a hidegben naponta hívta a férfit, a harmadik sikertelen próbálkozást követően elindult a hegybe, a várostól öt kilométerre, hogy megnézze, otthon tartózkodik-e, és van-e szüksége segítségre. Örömmel tapasztalta, nincs baja, csak a telefonja veszett el előző nap. Az elnök kérésére Marton Krisztián, a Chriss-Tel Kft. tulajdonosa, aki három éve már segített, ismét felajánlott egy új készüléket és kártyát, amelyet pénteken már át is vett Radics Péter. A polgárőr egyesülettel együttműködő máltai szeretetszolgálat sümegi csoportjának a csoportvezetője, Molnár Katalin tartós élelmiszerrel, bio gyümölcslével és meleg téli ruhákkal ajándékozta meg a férfit.

20160122_155228.jpg

Radics Péter elmondta, gyakran látja a hegyen a járőröző autós és lovas polgárőröket. Nagy biztonságérzetet nyújt számára és a közeli pincék tulajdonosainak, hogy tudják, figyelnek rájuk. Télen, a nagy hidegben és a hóban veszélyes kint élni, de mióta  kapott mobiltelefont és rendszeresen járőröznek a polgárőrök, nyugodtabban telnek a napjai.

Forrás:https://veol.hu

Nyelvek

MagyarDeutschEnglish

Profilkép

Elérhetőség

Levelezési cím:
8200 Veszprém, Bajcsy Zs. u. 2.
Email.: polgarorvp@gmail.com

Ügyfél fogadás: