Szerb embercsempészek rendőrkézen

band-migransok-polgarorseg.jpg

Ebben az akcióban kérték a Bándi polgárőrök segítségét, tudtuk meg Hajdár Józseftől az egyesület elnökétől.  Az egyesületből azonnal, négy fővel a helyszínre siettek, ahol a fő feladatuk a forgalom irányítás volt. Hajdár József köszöni az akcióban résztvevő polgárőrök munkáját.

A hivatalos rendőrségi közleményben a következő szerepel:

Kettő szerb állampolgárságú férfit és 17 Illegális bevándorlót vontak intézkedés alá a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.

A rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján 2021. október 8-án 15 óra 32 perckor intézkedtek egy szerb rendszámú kisbusz vezetőjével szemben Bánd belterületén. A járművet egy szerb férfi vezette, valamint a raktérben további 17 ember tartózkodott, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták. Közülük öt nő szír, öt nő szomáliai, hat férfi szír és egy gyermek szír állampolgárnak vallotta magát. Az illegális bevándorlókat előállították, majd a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakísérésükről.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy előfutó autóban egy másik szerb férfi is segítette a kisbusz sofőrjét, akit szintén elfogtak az egyenruhások. A két szerb férfi ellen a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. (police.hu)

Nyelvek

MagyarDeutschEnglish

Profilkép

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás.

Elérhetőség

Levelezési cím:
8200 Veszprém, Bajcsy Zs. u. 2.
Email.: polgarorvp@gmail.com

Ügyfél fogadás: