Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Szerb embercsempészek rendőrkézen

Ebben az akcióban kérték a Bándi polgárőrök segítségét, tudtuk meg Hajdár Józseftől az egyesület elnökétől.  Az egyesületből azonnal, négy fővel a helyszínre siettek, ahol a fő feladatuk a forgalom irányítás volt

band-migransok-polgarorseg.jpg

Ebben az akcióban kérték a Bándi polgárőrök segítségét, tudtuk meg Hajdár Józseftől az egyesület elnökétől.  Az egyesületből azonnal, négy fővel a helyszínre siettek, ahol a fő feladatuk a forgalom irányítás volt. Hajdár József köszöni az akcióban résztvevő polgárőrök munkáját.

A hivatalos rendőrségi közleményben a következő szerepel:

Kettő szerb állampolgárságú férfit és 17 Illegális bevándorlót vontak intézkedés alá a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.

A rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján 2021. október 8-án 15 óra 32 perckor intézkedtek egy szerb rendszámú kisbusz vezetőjével szemben Bánd belterületén. A járművet egy szerb férfi vezette, valamint a raktérben további 17 ember tartózkodott, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták. Közülük öt nő szír, öt nő szomáliai, hat férfi szír és egy gyermek szír állampolgárnak vallotta magát. Az illegális bevándorlókat előállították, majd a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakísérésükről.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy előfutó autóban egy másik szerb férfi is segítette a kisbusz sofőrjét, akit szintén elfogtak az egyenruhások. A két szerb férfi ellen a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. (police.hu)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Nyelvek

MagyarDeutschEnglish

Profilkép

Pontos idő


Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás.


Hírek


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista


Elérhetőség

Kapcsolat

Levelezési cím:
8200 Veszprém, Bajcsy Zs. u. 2.
Email.: polgarorvp@gmail.com


Ügyfél fogadás:

Hétfőtől- Csütörtök 7.00-15.00-ig.
Péntek 7.00- 12.00-ig.

Elérhetőség:

Trombitásné Hegyaljai Éva
E-mail: polgarorvp@gmail.com
Tel:06-30/650-3810
06-88/428-022 - 1880 mellék

Dülk Anita
E-mail:polgarorvp@gmail.com
Tel:06-30/650-3798
06-88/428-022 - 1880 mellék

Statisztika

Online: 17
Összes: 955159
Hónap: 38602
Nap: 803