Tetten érték a fatolvajokat Berhidán

027.jpg2015. 01.24-én szombaton a Berhidai Városi Polgárőr Egyesület, két fővel látott el szolgálatot a településen mikor tetten érték a fatolvajokat.

026.jpg

Kovács Attila az egyesület elnöke tudtunkra adta, hogy Palkovics Erika polgárőrrel járőrözés közben, az út szélén, egy fekvő kerékpárra lettek figyelmesek. Ahogy közelebb értek az erdősávból három személy ugrott ki, majd meneküli kezdtek.

023.jpg020.jpg

A kerékpáros és a másik kettő személy is az erdőbe menekült, de sikerült felvételt készíteni róluk. A felvételeket látva egyből felismerték őket és kiderült, hogy helyi lakosok. Mivel ők elmenekültek de a fa ott maradt, ezért számítani lehetett rá, hogy még vissza fognak jönni érte. Éppen ezért Kovács Attila az egyesület elnöke a kollégáját elküldte a helyszínről, majd ő maga pedig felmászott egy közeli fára, és ott várta az elkövetőket, hogy további bizonyítékot gyűjtsön. Eközben értesítette a rendőrséget is az illegális fakitermelésről, és arról is, hogy valószínű visszatérnek a tolvajok.

026.jpg027.jpg

A gyanúja be is igazolódott hisz három óra elteltével a helyszínre érkezett egy furgon, és pakolni kezdték a fát az autóba. Szerencsére a rendőrség emberei is eközben értek a helyszínre, és eljárást indítottak a fa tolvajok ellen. Az elkövetők azt állították, hogy engedéllyel vágták ki a fákat, éppen ezért a nyomozás lezárásáig a rendőrség udvarára szállították az összegyűjtött fát.

029.jpg

Köszönjük az információt Kovács Attila Berhida Városi Polgárőrség elnökének, és további sok sikert a munkájukhoz.

Nagy Zoltán