Tízezer maszk a polgárőrségnek

Újabb támogatást kapott a koronavírus elleni védekezéshez az Országos Polgárőr Szövetség.

A koronavírus első hullámában már közös együttműködést alakított ki az OPSZ és a CECZ Közép-európai Kereskedelmi és Logisztikai Övezet Kft., amelynek keretében tízezer szájmaszkot, 500 védőruhát és arcpajzsot adott át a kínai támogató. Dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke ígéretet kapott az adományozótól, hogy amennyiben szükséges lesz, akkor újabb védőfelszerelésekkel tudják majd segíteni a polgárőrök munkáját.

Ennek az ígéretnek eleget téve 2020. október 17-én, a BOK Csarnokban Pető Ernő, a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke újabb 10 ezer szájmaszkot adott át a polgárőrség részére. Mint azt Pető Ernő elmondta, két héttel ezelőtt kezdődtek meg az egyeztetések az OPSZ és a kínai partner között. Hozzátette, azért időzítették a küldöttgyűlés napjára az átadót, mert így minden megye azonnal át tudta venni a maszkokat.

szöveg: Erdős Csaba
fotó: Sebestyén Jenő