Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


„Lovas Polgárőrrel találkoztam ! ”

Az Országos Polgárőr Szövetség életében 2018 a gyermek- és ifjúságvédelem, a családok éve. Ennek jegyében az OPSZ Lovas Tagozata idén először országos gyermekpályázatot hirdetett 6-10 és 11-14 éves korosztályok számára rajz és fogalmazás kategóriákban.

article preview

Az Országos Polgárőr Szövetség életében 2018 a gyermek- és ifjúságvédelem, a családok éve. Ennek jegyében az OPSZ Lovas Tagozata idén először országos gyermekpályázatot hirdetett 6-10 és 11-14 éves korosztályok számára rajz és fogalmazás kategóriákban.

A gyermekpályázatra beküldött rajzokat a közönség egy külön kiállító sátorban tekinthette meg június 23-án Baján, a VII. Országos Lovas Polgárőr Szemlén, ahol az érdeklődök szavazhattak is az általuk legszebbnek ítélt rajzokra.

rajz-palyazat-lovas-tagozat0719-5-1024x717.jpg

Baján, a VII. Országos Lovas Polgárőr Szemlén, az eredményhirdetésen Dallos Gyula, Magyarország Örökös Bajnoka, az OPSZ Lovas Tagozatának elnökségi tagja köszöntötte a gyermekeket.

Az eredményhirdetésen Dallos Gyula, Magyarország Örökös Bajnoka, az OPSZ Lovas Tagozatának elnökségi tagja köszöntötte a gyermekeket. Az elnyert díjakat és ajándékokat a Seniorok a Magyar Lovassportért Egyesület polgárőr lovas tagjaival, Molnár Tamás Széchényi díjas mesteredzővel és Sallay Sándor lovaglótanárral közösen adta át a résztvevőknek.

Egyik szerencsés különdíjas Dallos Gyula felajánlását nyerte el, egy közös délután és egy futószáras edzés a bajnokkal Dunakeszin a Xenophon Lovasklubban.

A pályázat főtámogatója, a legéndi Kölyökclub Alapítvány nemcsak díjakat ajánlott fel a nyerteseknek, de tagjai és segítőik – akik közül többen a Belső-Cserhát Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület lovasai – oroszlánrészt vállaltak a lebonyolításában is.

rajz-palyazat-lovas-tagozat0719-3.jpg

A képen a főtámogató, a legéndi Kölyökclub Alapítvány kurátora, dr. Radácsné Reszegi Rita (a Belső-Cserhát Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület lovas polgárőre) és Vass Miklós Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

 

Az alapítvány kurátorát, dr. Radácsné Reszegi Rita lovas polgárőrt kérdeztem: „Az OPSZ Lovas Tagozatának aktív tagjaként nagy örömmel tettem eleget a feladatnak, hogy a gyermekek körében népszerűsítsem a polgárőrséget, azon belül is a lovas szolgálati ágat. A pályázatot két korcsoportban, és két kategóriában hirdette meg a Tagozat, amelynek mindegyikében a fődíj egy ingyenes lovastábor a Kölyökclub Alapítvány SIFU lovasudvarában. Nagyszerű érzéssel tölt el, hogy a gyerekek nagyon szépen kidolgozott, igényes munkákat küldtek be. Közel 100 rajzot és fogalmazást kaptunk az ország különböző megyéiből. Az külön öröm volt számomra, hogy alkalmam nyílt az általam nagyra becsült lovas szaktekintélyekkel, Dallos Gyulával és Molnár Tamással együtt értékelni a műveket. A döntés nem volt könnyű, mert szebbnél szebb munkákkal találkozhattunk. Megfogott az, hogy a gyerekek mennyi érzelmet tudnak kifejezni műveikben színekkel, formákkal és szavakkal. Köszönettel tartozunk a támogatóknak, akikkel összefogva minden kisgyermeket megjutalmazhattunk. Eldöntöttük, hogy a Lovas Tagozatot segítjük abban, hogy e kezdeményezésből közösen hagyományt teremtsünk, mert jelenleg már nálunk táborozik két kis leendő lovas polgárőr, és nagyon jó érzés látni a szemükben a ragyogást a lovak közelében.”

Álljon itt pár gondolat a résztvevő gyermekektől.

„Találkoztam két egyenruhás lovassal a kiránduláson, akik segítettek megtalálni az elkóborolt Hógi kutya gazdáját, akit már napok óta keresett a faluban mindenki.” Pethő Attila (9 éves, Nógrádsáp)

„Ha megjelennek a polgárőrök a lóval városunkban, tudom, hogy valami nagyon jó dolog fog történni.” Markó Máté (11 éves, Budapest)

Négy gyermek nyert lovas tábort a pályázat során. Kettejük július 9. és 13. napjai között már át is vehették nyereményüket, azaz részt vehettek a Kölyökclub Alapítvány lovas táborában.

A rajz kategória alsó-tagozatos korosztály 1. helyezettje Martinyi Fruzsina (10 éves, Galgaguta) így foglalta össze élményeit: „Biztonsággal tölt el, hogy a falunkban vannak lovas polgárőrök, ha nagy leszek én is lovas polgárőr leszek! Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehettem Baján, az Országos Polgárőr Napon, ahol is személyesen vehettem át a díjat. Hatalmas élmény volt ez számomra. Ezen a színvonalasan megszervezett rendezvényen sok színes program várt ránk, jó hangulatban telt az egész nap. Közös szenvedélyünk, a lovaglás, új barátokkal hozott össze, akikkel ezután Legénden, a lovas táborban további csodás egy hetet tölthettünk el együtt. Ezek az élmények felejthetetlenek maradnak számomra. Még egyszer köszönöm!”

Probojcsevity Lilla rajza (4. osztály - Tolnay Lajos Ált. Iskola Inárcs) - Különdíj

 

Tóth Emese Éva rajza (5. osztály Tolnay Lajos Ált. Iskola, Inárcs) - a felsős korosztály 1. helyezettje

 

Martinyi Fruzsina rajza (4. osztály - Nógrádsápi Fekete István Ált. Iskola) - az alsós korosztály 1. helyezettje

 

Szabó Zsófia rajza (12 éves,Baja) - A Közönségdíj nyertese

A közönségdíjas Szabó Zsófia (12 éves, Baja) gondolatai: „Szeretném megköszönni mindenkinek, a lehetőséget, hogy részt vehettem a táborban. Felejthetetlen élmény volt számomra! Köszönet érte Tamás bácsinak, Rita néninek, az új barátaimnak. Én még sohasem voltam táborban, de a lovak iránti határtalan szeretetem és a velük töltött idő feledtette a honvágyamat, az otthonom és a szüleim hiányát. Nagyon tetszettek a programok és jó volt a társaság. Többet tanultam az egy hét alatt a lovakkal kapcsolatban, mint két hónap alatt mióta lovagolok. Élveztem minden percét. Szívesen maradtam volna tovább. A tábor utolsó napján versenyt szerveztek nekünk, amire egész héten készültünk. A szülők is láthatták, hogy mennyit fejlődtünk. Harmadik helyezést értem el, nagyon örültem neki. Jövőre is, ha lehetőségem lesz, szeretnék újra ott lenni.”

A Lovas Tagozat ez úton is köszönetét fejezi ki a támogatóknak: a Kölyökclub Alapítványnak, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsnak, Xenophon Lovasklubnak, a Horzenak és a Belső-Cserhát Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesületnek.

Fotó: Sebestyén Jenő

Rácz Adrienn

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 18
Összes: 420786
Hónap: 11276
Nap: 410