1000 liter kézfertőtlenítőt kapott a Polgárőrség

A Pannonia Bio Zrt. 1000 liter, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) receptje szerint készült kéz-és bőrfertőtlenítőszert adományozott a Polgárőrségnek.

2020. május 4-én vehette át az OPSZ azt az 1 köbméter kézfertőtlenítőszert, amelyet a Panonnia Bio Zrt. ajánlott fel az ország legnagyobb civil szervezete, az Országos Polgárőr Szövetség számára. Az átadáson jelen volt Horváth Zsolt, Dunaföldvár polgármestere, Dobai Lajos, a Pannonia Bio Zrt. pénzügyi igazgatója, dr. Endrődi István, az OPSZ gazdasági igazgatója és Széles János, a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke.
"A kialakult járványhelyzetben fontosnak tartjuk, hogy segítsünk, ezért folyamatosan ajánlunk fel önkormányzatoknak, szervezeteknek kézfertőtlenítő szereket. Cégünk ezzel az adománnyal, amely 1000 liter virucid hatású alkoholos kéz- és bőrfertőtlenítőszer, szeretne hozzájárulni a polgárőrök áldozatos munkájához. Bízom benne, hogy további felajánlásra is sor kerülhet az OPSZ számára" mondta nyilatkozatában Dobai Lajos, a dunaföldvári telephelyű gyár pénzügyi igazgatója.

_sja1633.jpeg

Dr. Endrődi István, az OPSZ gazdasági igazgatója az átadása kapcsán elmondta: Szeretném megköszönni az Országos Polgárőr Szövetség elnökségének nevében a mai napon átadásra kerülő 1 köbméter kézfertőtlenítőszert, amely nagy szolgálatot fog tenni a koronavírus-fertőzés elleni hatékony fellépésben. Reményeink szerint a ma átvett kézfertőtlenítők, a hét folyamán átadásra kerülnek a megyei szövetségek számára.

Horváth Zsolt, Dunaföldvár polgármestere – aki a helyi polgárőr egyesület tagja – fontos szerepet vállalt abban, hogy a Pannonia Bio Zrt. által térítésmentesen felajánlott kézfertőtlenítőszer átadásra kerüljön a Polgárőrség részére. Beszédében elmondta, hogy a dunaföldvári gyár a koronavírus megjelenése kapcsán a város számára kézfertőtlenítő szereket adományozott. Ezután a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnökével, Széles Jánossal folytatott közös beszélgetés alkalmával jött az ötlet, az OPSZ és a Pannonia Bio Zrt. közötti együttműködés megvalósítására, amelyet az országos szervezet elnöke, dr. Túrós András is üdvözölt és támogatott.

Széles János, a megyei szövetség elnöke elmondta, hogy Dunaföldvár városvezetése mindig is támogatta a megyei szervezetünket, akár erkölcsileg, akár anyagilag vagy legyen szó akár eszköztámogatásról.

(Csonka Nándor, Sebestyén Jenő)

További képek itt, illetve a Fotóalbumban

Forrás:https://www.opsz.hu/