18. Fejér Megyei Polgárőr Nap Perkátán

A Fejér Megyei Polgárőr Szövetség, Perkáta Nagyközség Polgármesteri Hivatala, önkormányzata és a Perkátai Polgárőrség június 10-én, Perkátán, a nemrég felújított Győry-kastély parkjában rendezte meg a XVIII. Fejér Megyei Polgárőr Nap sokrétű eseménysorozatát.

Somogyi Balázs, Perkáta nagyközség polgármestere köszöntötte a megye településeiről érkezett polgárőr egyesületek tagjait és hozzátartozóit /csaknem nyolcszázan vettek részt a találkozón/. Hangsúlyozta, hogy a helyi polgárőrök jelentősen hozzájárulnak önkéntes munkájukkal a nagyközség közbiztonságához. Köszöntötte a vendégeket, a többi között dr. Túros Andrást, az Országos Polgárőr Szövetség elnökét, dr. Simon Lászlót, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetőjét, kormánymegbízottat, a rendezvény fővédnökeit, a rendőrkapitányságok, a katasztrófavédelem vezetőit.
Dr. Túrós András megnyitójában elmondta, hogy Fejér megye csaknem 3500 polgárőre tavaly kiváló munkát végzett, szolgálati óráik alapján a képzeletbeli dobogón van a helyük. Hangsúlyozta: továbbra is közös összefogásra lesz szükség, hogy Magyarország a béke szigete lehessen Európa közepén.

18. Fejér Megyei Polgárőr Nap Perkátán

Dr. Simon László kormánymegbízott szintén kiemelte a Fejér megyei polgárőrök áldozatos közszolgálati tevékenységét, amelyre továbbra is számítanak a megye vezetői. Dr. Galambos Dénes, Fejér megye országgyűlési képviselője, a rendezvény védnöke szintén dicsérte a polgárőrök áldozatos bűnmegelőzési tevékenységét.

Vörös Ferenc r. ezredes, Fejér megyei közbiztonsági igazgató megköszönte azt az áldozatos munkát, amellyel a polgárőrök a múlt esztendőben is segítették a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkáját. Azt kérte: tegyenek továbbra is közösen a megye közbiztonságáért.

Cseh István, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, az OPSZ Etikai Bizottságának elnöke a polgárőrök családtagjainak a szerepét hangsúlyozta, amely nélkül nem érhettek volna el ilyen jó eredményeket. Jó és tartalmas időtöltést, szórakozást kívánt a XVIII. Fejér Megyei Polgárőr Nap valamennyi résztvevőjének.
Az eseményen dr. Túrós András kitüntetéseket adott át: a Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozatát kapta: Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere, Horváth István, a Perkátai Polgárőrség elnöke és Ambrus Ferenc, a Pázmándi Polgárőr Egyesület elnöke. A Polgárőr Érdemkereszt Ezüst fokozata elismerésben részesült: László Norbert, a Perkátai Polgárőrség titkára és Kapoli Zoltán, a Sárbogárdi Városi Polgárőrség elnöke, míg a Bronz fokozatot kapta: Tolnainé Szilák Szeréna, az Alapi Polgárőr Egyesület elnökhelyettese.

Ezután kulturális műsor következett, amelyben felléptek: a Nagyvenyimi Mazsorett Csoport, Hornyánszki Noémi és Kormos Balázs, a Fölszállott a páva vetélkedő elődöntősei, a Perkátai Kórus, Maksa Zoltán humorista. Sokan beneveztek a hagyományos főzőversenybe. Volt dron és lovas bemutató, íjászverseny, bűnmegelőzési sátor, szituációs gyakorlatokkal.
A polgárőr nap résztvevői egész nap megtekinthették a Kínai-Magyar Turisztikai Központ állandó kiállításait a felújított kastélyban.

Kép és szöveg: Csató József