20 éves a Békési Polgárőrség

20_eves_a_bekes.jpgAz immár hagyományos évzáró összejövetelén ünnepelte huszadik születésnapját 2015. december 21-én a Békési Polgárőrség.

20_eves_a_bekes.jpg

Az ünnepségen részt vett Kálmán Tibor, Békés város alpolgármestere, Cseh István, az OPSZ Etikai bizottságának elnöke, Kolozsi József, az OPSZ Környezetvédelmi alelnöke, Hudák Pál rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a BMRFK Rendészeti főkapitány-helyettese, Tóth Tibor tűzoltó ezredes, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Ladányi Zoltán rendőr ezredes, a Békési Rendőrkapitányság rendőrkapitánya és Madács Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség elnökségi tagja.

Gyarmati Sándor köszönti a meghívott vendégeket a Békési Polgárőrség ünnepi gyűlésénGyarmati Sándor, a Békési Polgárőrség KHSZ elnöke köszöntötte a meghívott vendégeket, Békés város képviselő-testület tagjait, egyházak képviselőit, az együttműködő társadalmi, civil és sport szervezetek képviselőit valamint a megjelent polgárőröket és hozzátartozóikat. Röviden ismertette a 20. születésnapját ünneplő Polgárőrség történetét a megalakulástól a napjainkig. Értékelte az eltelt időszak eredményeit, ismertette a 2016. évi feladatokat.

Cseh István és Kolozsi József az Országos Polgárőr Szövetség nevében is gratulált a békésieknek a 20 éves kiváló munkával kapcsolatban, amit önkéntesen végeznek a polgárőrök a hét minden napján. Az OPSZ elismeri a békésiek munkáját, mely országos szinten is kiemelkedőnek számít. A jövőre vonatkozóan, bíznak abban, hogy a békési polgárőrök munkája töretlen, tenni fogják a dolgukat a polgárok védelme és biztonságérzete érdekében.

Hudák Pál rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos köszöntötte a 20. éves fennállását ünneplő Békési Polgárőrséget. Elismeréssel szólt a tagság önkéntes bűnmegelőző munkájáról, melyet Békés város közbiztonságának érdekében végeznek.

Tóth Tibor tűzoltó ezredes köszöntőjében további sok sikert, erőt és egészséget kívánt a polgárőröknek az önzetlen munkájukhoz.

Mucsi András Békés város képviselő-testületének tagja megköszönte a polgárőrök eddigi munkáját és biztosította őket, hogy az eddigiekhez hasonlóan számíthatnak az Önkormányzat anyagi és egyéb támogatására.

Ezután Gyarmati Sándor, Cseh István és Kolozsi József több polgárőrnek elismeréseket, ajándékokat adott át a kiváló szolgálatuk ellátásáért. Így a polgárőr mozgalomban huzamos időn át végzett áldozatos munkájáért, 20 éves szolgálat elismeréseként a Polgárőr Érdemkereszt Ezüst fokozatát kapta Gábor János és Kárnyáczki László. 20 éves Emléklapot és ajándékcsomagot kapott Csató Gábor, Tokaji Mihály és Csonka László.  Emellett még 20 éves Emléklapot Oláh Péter Gábor vehetett át. Kiemelkedő polgárőr munkáért a Polgárőr Érdemkereszt Bronz fokozatát kapta Gál Sándor, a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége Emlékérem elismerését és ajándékcsomagot Stéfán Mihály polgárőr vehette át. Oklevelet és ajándékcsomagot kapott még kiemelkedő polgárőr munkájáért: Korcsok János, Illés Katalin, Németh Róbert, id. Kertész János, Fehér János, Lipcsei Sándor, Bányai Gábor és Virág István polgárőrök.
Cseh István a kitűnő együttműködésért és az összetartozás jelképeként Gyarmati Sándornak átadta a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség ajándékát.

Az ünnepség finom vacsora elfogyasztásával ért véget.

Cseh István ad át ajándékot Gyarmati Sándornak

Forrás:http://www.opsz.hu