638 migránst fogtak polgárőr segítséggel

migransok_20141027150310_90.jpgIsmét több száz határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök Csongrád megye déli határszakaszán. 16 országból érkeztek a határsértők, 164-en fiatalkorúak voltak.

migransok_20141027150310_90.jpg16 nemzet 638 állampolgárát fogták el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén, a hosszú hétvégén. Az elfogott migránsok közül 164-en még nem töltötték be a 18. életévüket. A legnagyobb számú csoportot 2014. október 25-én Ásotthalom külterületéről állították elő a rendőrök a helyi polgárőrök segítségével. A 32 afgán és szír állampolgárt a stabil hőkamera segítségével észlelték, miközben illegálisan átlépték a zöld határt.

A határsértők ellen idegenrendészeti eljárás indult - adta hírül rendőrségi forrásokra hivatkozva Magyari Béla, a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége szóvivője.

Forrás:http://www.opsz.hu