A Balaton vízén is aktívak voltak

balatonvizi0922.jpgA Balatoni Vízi Polgárőr Egyesület is eredményes nyarat zárt. A szervezet tagjai rendkívül aktívak voltak az idegenforgalmi szezon ideje alatt.

balatonvizi0922.jpgA Balatoni Vízi Polgárőr Egyesület kivette a részét a munkából. Járőröztünk a Balatonon, és megpróbáltunk a hajós társadalom segítségére lenni” - mondta Bozsóky Ferenc, az egyesület elnöke.

A polgárőr vezető hozzátette, hogy részt vettek vitorlásversenyek és úszóversenyek biztosításában is. Volt, hogy egy felborult vitorlást állítottak fel, miután kimentették annak legénységét.

Bozsóky Ferenc elmondta, hogy szervezete együttműködik a vízügyi igazgatósággal, a Balatoni Halászati Zrt.-vel és a vízi rendészettel is. Az egyesület tagjai kiemelt figyelmet fordítanak az illegális stégekre, orvhorgászokra és a kikötők biztonságára. Amennyiben valamilyen rendellenességet tapasztalna, értesítik az illetékes szervezetet. Az egyesület tagjai a vízen kívül a szárazföldön is látnak el szolgálatot.

balatonvizi1-0922.jpgA Balatoni Vízi Polgárőr Egyesület méltán lehet büszke magára, hisz egyike azon egyesületeknek, amelyek a nyári idegenforgalmi szezon ideje alatt a legtöbb szolgálati órát teljesítették. A szervezet polgárőrei által szolgálatban töltött órák száma július és augusztus hónapokban együttesen meghaladta a 2000 órát.

Cikk és Fotók: Magyar Márk László

Forrás:http://www.radiop.hu/