Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

A Fejér Megyei Polgárőr Szövetség közgyűlése

A Fejér Megyei Polgárőr Szövetség február 24-én, az Alba Volán székesfehérvári központjában tartotta meg közgyűlését.

A Fejér Megyei Polgárőr Szövetség február 24-én, az Alba Volán székesfehérvári központjában tartotta meg közgyűlését.

kozgyules_szfvar31.jpg

Cseh István, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, az OPSZ Etikai Bizottságának elnöke köszöntötte a résztvevőket, a többi között dr. Varga Péter dandártábornokot, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjét; Vörös Ferenc rendőr ezredest, megyei közbiztonsági igazgatót; dr. Fekecs Dénest, az Országos Polgárőr Szövetség gazdasági és pénzügyi elnökhelyettesét; Vizi Ignác tűzoltó ezredest, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesét; Kovács Imrét, a Fejér Megyei Vagyonvédelmi Kamara elnökét.
Cseh István tartott beszámolót a tavalyi sokrétű tevékenységről. Elmondta: az OPSZ által szervezett február 10-ei fórumon elfogadták az idei kiemelt programot, amelynek címe: Család-, gyermek és ifjúságvédelem. Ez az idei esztendő fő célkitűzése. Ehhez a kiemelt programhoz, a mai nappal csatlakozik a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség is. A programot minden Fejér megyében működő polgárőr egyesület már megkapta. A múlt évben a 300X100-as program volt a középpontban 18 település részvételével. A program időszakos végrehajtása során megállapítható, hogy ezeken a területeken javult a közbiztonság, bővültek a felszerelések, a lakosság bizalma nőtt a polgárőrség iránt. A program további sikeres végrehajtására a települések összesen 4 millió 150 ezer forintos támogatást kaptak, az önkormányzatokon keresztül. Ugyancsak kiemelt feladat volt a nagyvárosi bűnmegelőzési program, amely jól működik mindkét megyei jogú nagyvárosban, Dunaújvárosban és Székesfehérváron. Továbbra is eredményes a Szomszédok Egymásért Mozgalom, amelynek tagsága Fejér megyében meghaladja a háromezer főt. A Fejér megyében működő egyesületek többsége átlagban teljesítette a belügyminiszter által kért évi 160 óra/fő szolgálatot. Fejér megyében 101 egyesület működik, az OPSZ-nél regisztrált 3679 polgárőrrel. A tagság tavaly kétszáztizenhéttel bővült, közülük 30 ifjú polgárőrrel. Az ifjú polgárőrök száma: 96. Fejér megye túlteljesítette az előbb említett országos szolgálati óra átlagit, mivel egy polgárőrre összesen 183 óra szolgálat jutott 2017-ben. Lovas tagozatuk is kiválóan működik, sikeres vizsgát tettek, ezzel teljes értékű tagjává váltak az OPSZ Lovas Tagozatának. Dr. Fekecs Dénes és Cseh Istán ad át elismerést Varga JózsefnekA nyári idegenforgalmi munkájuk is eredményes volt, különösen a Velence-tó környékén. Minden évben két alkalommal értékelik ezt a fontos tevékenységet Velencén. Munkába állt a Velencei-tavon a polgárőr hajó is. Közmegelégedésre folyamatosan teljesítették a Magyar Labdarúgó Szövetség együttműködésében rögzített feladatokat is. A rendőrséggel továbbra is jó és gyümölcsöző a munkakapcsolatuk. Tavaly a rendőrséggel együtt szolgálatban eltöltött órák száma: 239.732 volt. Az önkormányzatokkal is jó kapcsolatokat ápolnak, többségük anyagilag is támogatja a polgárőr egyesületeket. A múlt évben önkormányzati kezdeményezéssel két egyesület alakult. Lepsényben és Kulcson, ahol immár két egyesület tevékenykedik. A tervek szerint május 26-án Velence városban tartják meg a Fejér Megyei Polgárőr Napot.
Dr. Varga Péter dandártábornok megköszönte a polgárőrök tavalyi áldozatos bűnmegelőzési tevékenységét, a rendőrséggel való eredményes együttműködését, és további jó munkát kívánt.
Ugyancsak a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság köszönetét tolmácsolta Vizi Ignác tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes is.
Dr. Fekecs Dénes gratulált a tavalyi Fejér megyei eredményekhez és átadta dr. Túrós András, OPSZ elnök köszönetét a megye polgárőreinek. Hangsúlyozta, hogy igen sikeres évnek tekinthető a közbiztonság területén a 2017-es esztendő. Megköszönte a rendőrség tárgyi támogatását is (személygépkocsik, motorkerékpárok, kerékpárok). Bács-Kiskun megyei elnökként meghívta a Fejér megyeieket a június 23-án tartandó Országos Polgárőr Napra, amely Baján lesz.
A közgyűlésen kitüntetéseket és elismeréseket adtak át a kiváló munkát végzett polgárőröknek. A Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozat kitüntetést kapta Varga József (képünkön) a dunaújvárosi Pannon Polgárőrség tagja és Krista István, a Mezőszentgyörgyi Polgárőr Egyesület elnöke. Az ezüst fokozatot Katona József (Alsószentiván) és  Hegedűs László (Dunaújváros), míg a bronzot Polczer János (Kincsesbánya), Tóth Csaba (Dunaújváros) és Mosberger László lajoskomáromi polgárőr vehette át.

Kép és szöveg: Csató JózsefXX

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Nyelvek

MagyarDeutschEnglish

Profilkép

Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista


Elérhetőség

Kapcsolat

Levelezési cím:
8200 Veszprém, Bajcsy Zs. u. 2.
Email.: polgarorvp@gmail.com


Ügyfél fogadás:

Hétfőtől- Csütörtök 7.00-15.00-ig.
Péntek 7.00- 12.00-ig.

Elérhetőség:

Trombitásné Hegyaljai Éva
E-mail: polgarorvp@gmail.com
Tel:06-30/650-3810
06-88/428-022 - 1880 mellék

Dülk Anita
E-mail:polgarorvp@gmail.com
Tel:06-30/650-3798
06-88/428-022 - 1880 mellék

Statisztika

Online: 10
Összes: 602172
Hónap: 35067
Nap: 1630