A körmendi csapat tíz éve töretlenül a csúcson

szent4.jpgA Vas Megyei Polgárőr Szövetség Ifjúsági Tagozata 2014. augusztus 9-én rendezte meg a X. Jubileumi Ifjúsági Polgárőr Nap és Versenyt Szentgotthárdon, a Széchenyi István Általános Iskola területén.

Az ifjú polgárőrök (2 kategóriában) teszt, lövészet, önvédelem, elsősegélynyújtás, katasztrófavédelem, akadálypálya és kerékpáros ügyességi pályákon mérhették össze tudásukat.

A verseny kezdete előtt elsőként Huszár Gábor, Szentgotthárd Város polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket, és méltatta a polgárőrök munkáját. Ezután Krug Gusztáv, a VMPSZ elnöke beszélt a szép számban összegyűlt fiatalokhoz. Legfőképp annak örült, hogy ismét együtt lehetnek azokkal a fiatalokkal, akikben látják jótékony munkájuk jövőjét. Az elnök kitért arra a törvényi változásra is, melyben rögzítették, hogy csak 18 év felettiek lehetnek polgárőrök. Hozzáfűzte, reméli, hogy a soron következő módosításnál ezen változtatnak, s ismét fogadhatják azokat a 18 év alatti fiatalokat, akik ki szeretnék venni a részüket a segítségnyújtásból. Kiemelte, szeretne minél több fiatalt látni a polgárőr egyesületek soraiban, mert nagy szükség van rájuk.

Ezután Kiss Viktória, az OPSZ IT, és a VMPSZ IT elnöke beszélt a kezdetekről. Elmondta, hogy az első ifjúsági versenyt –ami akkor még csak megyei volt- Körmenden rendezték meg. A rendezvény azóta regionálissá nőtte ki magát Vas, Zala, és GyMS megyék részvételével.

Beszéde végén mindenkinek megköszönte az elmúlt 10 évben nyújtott önzetlen segítséget, és támogatást, majd emléktárgyat adott át Krug Gusztáv elnök úrnak.

Ezután kezdődtek meg a versenyek az iskola területén felállított pályákon. „10 év, 10 akadály” volt a mottó. A nemes küzdelemben a 18-30 évesek közt -az immár 10 éve veretlen- Körmendi Polgárőr Egyesület csapata szerezte meg az első helyet. A 18 év alattiak versenyében a magyarszombatfaiak voltak a favoritok. A kispályás labdarúgó bajnokságot a szombathelyi Claudius Polgárőr Egyesület csapata nyerte.
A verseny után a kultúráé volt a főszerep. Az iskola sportcsarnokában fellépet Kiss Árpád musical énekes, és az ENJOY TSE táncosai, valamint egy helyi gyermekekből álló csoport.

Forrás:http://www.radiop.hu