A Máriapócsi Szűz Mária kegyképet kísértek a szegedi polgárőrök

mariapocs0331.jpgKomoly biztonsági intézkedések mellett Szegedre érkezett csütörtök délután a Máriapócsi Szűz Mária kegykép.

A híres kegytárgy 300 éve kezdett el könnyezni egy reggeli istentisztelet alatt. A Szűzanyáról készült sok másolat közül került egy vissza Máriapócsra – a későbbiekben csak ez az egy másolat hullajtott újra és újra könnyeket.

A kegykép előtt 1991 augusztusában II. János Pál pápa bizánci szertartású szent liturgiát végzett magyar nyelven. A 300 éve történtek emlékére a kegykép országjáró körútra indult. A kegyképet délután a belvároson át gyalogosan több száz hívő kíséretében, az alsóvárosi Havas boldogasszony-templomba szállították át.

Ennek az útvonalán a rendőrséggel közösen együttműködve őrizték és biztosították a Belvárosi és az Alsóvárosi Polgárőr Közhasznú egyesület polgárőrei.

(Forrás és kép: Sándor János elnök)

Forrás:http://www.radiop.hu