A polgárőrségért, annak jövőjéért

Konstruktív, előrevivő, a jövőt alapozó megbeszélést tartott tegnap az OPSZ elnöke és a Heves megyei polgárőr-vezetés.

Ahogy arról már beszámoltunk az Országos Polgárőr Szövetség elnöke közvetlenül is tájékozódni akar a megyei szövetségekről, a polgárőrök problémáiról, ezért személyesen keresi fel a területi szövetségek elnökségeit.

tarnalelesz01.jpg

Az országjáró sorozat újabb állomásaként dr. Túrós András, Csóra György és Török Barnabás december 7-én a Heves megyei Tarnaleleszre látogatott, akiket Kovács Béla polgármester illetve a Heves Megyei Polgárőr Szövetség elnöke Völgyi Ferenc fogadott.  A HMPSZ elnökségének illetve a meghívott vendégeknek Kovács Béla - aki maga is polgárőr - mutatta be röviden a festői környezetben található alig 1700 fős települést. Elmondta, hogy 5 év alatt 54 százalékkal csökkent a faluban a bűnesetek száma, amiben komoly szerepet játszik a közel hatvanfős polgárőrség erőfeszítése is.

tarnalelesz03.jpg

Dr. Túrós András az értekezleten először röviden ismertette, hogy az OPSZ miként értékeli a Heves megyei polgárőrök teljesítményét, melyek a pozitívumok, milyenek az elért eredmények, de rávilágított arra is, hogy mely területeken kellene változtatni, mely mutatószámokon kellene javítani. Ezután Török Barnabás, mint a Felügyelő Bizottság elnöke és Csóra György, mint a szomszédos Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöke beszélt, majd Völgyi Ferenc mondta el véleményét, észrevételét. Őket pedig a jelenlevő elnökségi tagok követték, akik közül mindenki szót kapott és őszintén mondtatta el véleményét az OPSZ elnökének.

A közel kétórás megbeszélést az OPSZ elnöke nagyon jónak és építőjellegűnek ítélte meg, mely a jövőre nézve nagy lökést adhat a polgárőrségnek. Az országjárás továbbfolytatódik, a következő állomás nagy valószínűséggel Csongrád megyében lesz.

Forrás:https://www.opsz.hu/