Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Árvízkészültség északon

arvizi_vedekezes_ipolytarnoc.jpgA rengeteg esőtől és hótól - ami a hidegfront miatt zúdult le - megteltek az északi folyók vízgyűjtőterei. Ezért az Ipolyon, a Zagyván, a Tarnán, a Sajón, a Bódván, a Hernádon és a Bodrogon is árhullám vonul le.

article preview

A rengeteg esőtől és hótól - ami a hidegfront miatt zúdult le - megteltek az északi folyók vízgyűjtőterei. Ezért az Ipolyon, a Zagyván, a Tarnán, a Sajón, a Bódván, a Hernádon és a Bodrogon is árhullám vonul le.

 

arvizi_vedekezes_ipolytarnoc.jpg

 

Ipolytarnóc polgármestere február 9-én rendelte el a másodfokú árvízvédelmi készültséget, amire a helyi polgárőrök azonnal készültségbe álltak, 8 fővel a helyszínre vonultak és közel 800 darab homokzsákot helyeztek el a helyi lakosok segítségével. Február 10-én, további ezer homokzsák került lerakásra. Ehhez a Karancs Természetjáró Egyesület, az Ipoly-völgyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a helyi önkormányzat is segítséget nyújtott. Az elkészülést követően 21 órától már harmadfokú árvízvédelmi készültség lépett életbe. Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke arról adott információt, miszerint folyamatos éjjeli őrjárat mellett a megrepedt gátak javítását is végezték a polgárőrök. Jelen pillanatban is váltásokban ellenőrzik a vízállást.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kovácsvágás községben is ár elleni védekezésre került sor. Iglai Lajos Járási koordinátor arról számolt be, hogy a településen keresztül folyó Hosszú Patak is felduzzadt, ezért homokzsákos védekezésre volt szükség. A védekezésben résztvevő Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tagjai, összesen huszonhat fő azért dolgozott, hogy a település egyes pontjait ne öntse el az ár. 

 

Forrás:http://www.opsz.hu/

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 17
Összes: 430343
Hónap: 9716
Nap: 306