Ásványvíz a rendőröknek, polgárőröknek

viz_adomany.jpgAz Ordo Hungariae Magyarország Lovagjainak Egyesülete vezetője, Tián Pál Nagyprior felfigyelt egy hírre, miszerint a déli határ mentén szolgálatot teljesítő rendőrök és polgárőrök ivóvíz hiányában szenvednek.

Az Ordo Hungariae Magyarország Lovagjainak Egyesülete vezetője, Tián Pál Nagyprior felfigyelt egy hírre, miszerint a déli határ mentén szolgálatot teljesítő rendőrök és polgárőrök ivóvíz hiányában szenvednek. Nyomban felvette a kapcsolatot Kosztka Gyula Lovaggal, Külkapcsolati Tanácsuk alelnökével, aki egyben a „Police” Magyar Közbiztonsági Alapítvány igazgatója is. Közös felhívást adtak ki annak érdekében, hogy támogatókat szerezve segítsék a rendvédelmi szerveknek a déli határ mentén tevékenykedő munkatársait és a polgárőröket.

viz_adomany.jpg

Ennek köszönhetően szeptember 2-án már útnak is indították a 24 raklapnyi, felajánlásból származó szénsavas, szénsavmentes és enyhén szénsavas 1,5 és 2 literes palackozású ásványvizeket. Az adományt az Ordo Hungariae Magyarország Lovagjainak Egyesülete képviselője jelképesen adta át Röszke szomszédságában, egy hűtőházban Borbásné Márki Mártának, Röszke polgármesterének és Batiz Istvánnak, a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnökének.
A polgármester köszönetet mondott az érintett települések polgárai és polgármesterei képviseletében azért, hogy ily módon is támogatják az önkéntes bűnmegelőzők áldozatos, fáradtságot nem ismerő munkáját. Batiz István a határ mentén tevékenykedő polgárőr egyesületek tagsága nevében mondott köszönetet a felajánlóknak. Mint kiemelte: a 35 fokos melegben jól esik majd a polgárőröknek ez az adomány, amivel nap, mint nap olthatják majd szomjukat. Külön kiemelte: éppen azért került sor e rögtönzött ünnepségre a hűtőház előtt, mert itt helyezik el a palackokat, amelyek hűtve kerülnek majd a határ mentén tevékenykedő rendőrökhöz és polgárőrökhöz.

Forrás:http://www.opsz.hu