Az Országos Polgárőr Szövetség közleménye .

A polgárőrséget mélyen megdöbbenti az a tény, hogy egykori tagját, Sz. Sándort a közelmúltban, a szikszói kettős gyilkosságként emlegetett bűncselekmény kapcsán a rendőrség meggyanúsította.

300x300_opsz_logo_1000.jpg

Sz. Sándor visszaélt Szikszó lakosságának bizalmával, amelyet kihasználva a helyi önkormányzat képviselője lett, később pedig ugyancsak élvezve a település bizalmát, a polgárőrség tagjai közé lépett. Ma már nem tagja a polgárőrségnek, annak a több mint 60 ezer tagot számláló civil szervezetnek, amelynek tagjai magas erkölcsi normák szerint végzik önkéntes munkájukat a települések közbiztonságának fenntartása, illetve a bűncselekmények megelőzése érdekében.
A polgárőrség valamennyi tagja mélységesen elítéli egykori polgárőr társának feltételezett súlyos tettét, és egy emberként elhatárolódik minden olyan embertől és cselekedettől, amely a Polgárőrség erkölcsi értékrendjét sérti.

Budapest, 2018. december 4.