Baleset-megelőzés az autómentes napon

automentes.jpgJutalmat kaptak a közúti közlekedés szabályait ismerő és azokat helyesen alkalmazó fiatalok.

automentes1.jpg

Oroszlányban a rendőrök közreműködésével tartották meg az autómentes napot 2014. szeptember 19-én. Az iskolásoknak ügyességi pályát állítottak fel az egyenruhások, melyet kerékpárral kellett teljesíteni, az óvodások számára pedig a legalapvetőbb szabályokat igyekeztek megtanítani az óvónők és a rendőrök közösen.

automentes.jpg

Esetükben a piros-sárga-zöld jelzés és a gyalogátkelőhelyen való szabályos átkelés megismertetése volt az elsődleges. A programok a már hagyományos kerékpáros felvonással kezdődtek és azzal is fejeződtek be.

A biciklis tömeg biztonságos haladását, balesetmentes közlekedését rendőri felvezetéssel garantálta az Oroszlányi Rendőrkapitányság és az Oroszlányi Polgárőr Egyesület.

Forrás:http://www.radiop.hu