Belügyminiszteri köszöntő

Az Országos Polgárőr Szövetség megalakulásának 29. évfordulóját ünnepli. Magyarország legnagyobb önkéntes társadalmi szervezete mögött három évtizednyi szolgálat áll.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Köszöntöm Önöket a Belügyminisztérium vezetése nevében!

Civilek a polgárokért, polgárok a civilekért – kevés nemesebb feladat van annál, mint a közrend védelme, a közrend fenntartása és biztosítása érdekében kötött szövetség, az ország biztonságának és rendjének önkéntesen, szabadidőben végzett védelmezése, elősegítése.

pinter_sandor2.jpg

Magyarország az európai és a nemzetközi összehasonlításban békés, nyugodt ország. Bűnözési statisztikáink egyre jobbak, a hivatásos rendvédelem helytáll. Közrendünk, közbiztonságunk kiegyensúlyozott. Mindez nem szilárdulhatott volna meg az Önök áldozatkész munkája nélkül.

A polgárőrök ott teljesítik feladataikat, ahol arra a legnagyobb szükség van: a városi és a nagyvárosi bűnmegelőzésben, a kistelepülések és a külterületek védelmében. Mindenki tudja, Önök olyan szolgálatot vállalnak napról-napra, mely radikálisan visszaszorítja a vagyon elleni bűncselekmények, a betörések, a betöréses lopások elkövetési gyakoriságát, és gátolja a védtelen idősek elleni erőszakos bűncselekményeket. A köszönet és a nagyrabecsülés mellett a Belügyminisztérium - ahogyan eddig, úgy a jövőben is - ezért támogatja fejlesztési céljaikat és segíti eszköz-, és infrastrukturális igényeik kiszolgálását.

Egy a célunk, személyesen is nagyra értékelem szövetségünket, melyben; arra szövetkeztünk, hogy polgáraink hétköznapjait, biztonságát jobbá tegyük.

A szabályok áthágására és a bűnök elkövetésére való hajlam mindig jelen lesz a társadalom egyes tagjaiban. A mi feladatunk az, hogy a gondolatból ne legyen tett, ne legyen bűncselekmény.

A magyar polgárőrök minden egyes nap bizonyítanak. Szolgálatuk nagyban hozzájárul egy biztonságos és védett Magyarországhoz, ennek jelentőségét a bennünket körülvevő forrongó világban nem lehet elégszer hangsúlyozni.
Belügyminiszterként tudom, hogy az Önök további állhatatos munkája a jövőben is hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország holnap is sikerrel kezelje a társadalmi rendjét érő támadásokat, kihívásokat.

Köszönöm munkájukat, további jó erőt, egészséget kívánok!

Dr. Pintér Sándor
miniszterelnök-helyettes