Bevetésen a rendszámfelismerő rendszer

janoshaza0201.jpgKarakó térségében alkalmazták a műszert a Celldömölki Rendőrkapitányság munkatársai a polgárőrökkel.

Rendszámfelismerő rendszert kaptak a jánosházai polgárőrök, amely már élesben is bizonyíthatott 2015. január 26-án. A műszert a Jánosháza Polgárőr Egyesület tagja a Jánosházai Rendőrőrs munkatársával közös szolgálat során a 8-as számú főúton, Karakó térségében vetették be első ízben. A készülék alkalmas a körözés alatt álló, a lejárt műszaki érvényességű, valamint a kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkező járművek kiszűrésére is. Az első közös szolgálat alkalmával senki sem akadt fenn a „rostán”, de az együttműködés, a közös munka a jogsértések minél eredményesebb kiszűrése érdekében a jövőben is folytatódik várhatóan nem csak a Celldömölki Rendőrkapitányság illetékességi területén, hanem megyeszerte.

Forrás:http://www.radiop.hu