Biztonságról a magyaralmási iskolában

magyaralmas0916.jpg2015. szeptember 11-én délután a Polgárőrség és Czaltig Tivadar r.tzls., körzeti megbízott tartott a kisiskolásoknak tartalmas előadást a biztonságos közlekedésről valamint a közbiztonságról.

Az iskolás gyermekek közlekedési tesztekkel mutathatták meg, hogy mit tudnak a szabályokról, és mennyire figyeltek oda rendőrségi előadáson. A legnagyobb tetszést természetesen a polgárőrök által szervezett kerékpáros ügyességi verseny aratta, melyen mind a 40 gyermek részt vett, akik kisebb-nagyobb sikerrel, de teljesítették a nem éppen könnyű pályát. Ezzel párhuzamosan zajlott az aszfaltrajz verseny is, ahol számos kiváló rajz született a kisdiákok jóvoltából. A délután végén a versenyek helyezettjei külön díjazásban részesültek. (értékes könyvek, pólók, és természetesen csokoládé) A gyermekek legnagyobb meglepetésére, és örömére minden kisdiák kapott egy-egy láthatósági mellényt, melyen az alábbi feliratot olvashatjuk: „Biztonságosabb az élet, ha a rendet te is véded”. Valamint hasznos kiadványt, és szórólapokat is adtunk át a tanulóknak a kerékpáros- és gyalogos közlekedésről, valamint a közbiztonságról.

Jó volt látni, hogy szinte minden gyermek a most megkapott mellényben ment haza, sőt másnap is mindenki abban kerékpározott Magyaralmáson – tudtuk meg Obuch Zoltántól, a Magyaralmási Polgárőrség elnökétől. Remélik a gyermekek a közeljövőben hasznosítani tudják a most megszerzett tudást, és maguk is hozzájárulnak a biztonságos közlekedéshez.

Forrás:http://www.radiop.hu