Családi nap Móron

csaladi_nap_mor.jpgA közbiztonság fontosságára és a gyermekvédelemre hívták fel játékos módon 2015. június 6-án a Fejér megyei Móron élők figyelmét egy családi nap szervezésével, amin a helyi polgárőrök és részt vettek.

csaladi_nap_mor.jpg

Müllner Tibor elnök és Papdi Éva, a Móri Polgárőrség tagjai szervezésében először tartottak "Együtt a család a közbiztonságért" néven szabadtéri rendezvényt a móri általános iskolások részére. A rendezvényen szerették volna a gyermekeket és családtagjaikat megismertetni a polgárőrség munkájával.
A versenyzőknek teszt lapokat kellett kitölteni az állomásaikon, ahol a bűnmegelőzés, közlekedés és a polgárőrséggel kapcsolatos kérdésekre kellett kitalálni a helyes válaszokat. Szántó Zoltán főtörzsőrmester képviselte a Móri Rendőrkapitányságot és Gaál András rendőr zászlós Iláj kutyájával tartott bemutatót a kilátogatóknak.
A komolyabb állomások között játékos feladatok voltak, amelyeket szívesen látogattak a versenyzők.
Természetesen a kilátogató kisebb családtagokra is gondoltak arcfestőkkel, kreatív standdal  és mese szigettel, melyen a Radnóti Miklós Általános iskola tanulói olvastak mesét a pihenni vágyóknak. A székesfehérvári Főnix Rock And Roll tánccsoport káprázatos, profi műsort adtak elő, valamint Andy Bohóc és a Fantázia Duett is részt vett a rendezvényen. A verseny legjobban teljesítői jutalmazásban részesültek. Ebben nagy segítséget nyújtottak a móri üzlettulajdonosok felajánlásaikkal és nagyon jó kezdeményezésnek tartották a Móri Polgárőrség rendezvényét.

A rajzversenyen készült remekműveket szeretnék városukban a későbbiekben kiállítani.

Forrás:http://www.opsz.hu