Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dr. Kopácsi Sándorra emlékeztek

Dr. Kopácsi Sándorra, a polgárőrség alapítójára, Budapest egykori rendőr-főkapitányára emlékeztek október 21-én Budapesten. Az Országos Rendőr-főkapitányság Teve utcai épületén levő emléktáblát az Országos Polgárőr Szövetség nevében dr. Túrós András elnök, Markos György elnökhelyettes, valamint Kardos Pál alelnök koszorúzták meg.

article preview

Dr. Kopácsi Sándor 1922-ben, Miskolcon született, és életében a magyar történelem fontos szereplőjeként vett részt sorsfordító történésekben, így az 1956-os forradalmi eseményekben is. Az 1956-os forradalom ideje alatt Budapest rendőrkapitánya volt. Az erőszakmentes konfliktusmegoldás híveként legfőbb értéknek az embert tartotta. 1956. november elsején a Kilián laktanyában a Nemzetőrség parancsnok-helyettesévé választották. A forradalom leverése után, 1956. november 5-én letartóztatták és a Szovjetunió nagykövetségének börtönné alakított alagsorába zárták. A kínzások során csuklójába ütött szögek nyomát élete végéig viselte. A váci börtönből 1963. március 25-én szabadult. 1975-ben kivándorolt Magyarországról és Kanadában telepedett le. 1989-ben megkapta a Világ Igaza kitüntetést.

kopacsikoszoruzas19_2.jpg


A rendszerváltás idején visszatért Magyarországra, majd 1991-ben segített létrehozni az Önvédelmi Szervezetek Országos Szövetségét, amiből lett az Országos Polgárőr Szövetség.

Dr. Kopácsi Sándor 2001-ben, Torontóban halt meg. Tiszteletére az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége róla nevezte el a szervezet legrangosabb elismerését.

 

Forrás:http://www.opsz.hu/

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 10
Összes: 407589
Hónap: 12646
Nap: 454