Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dr. Túrós András elnöki köszöntője

Tisztelt Polgárőr társaim! Ismét egy sikeres évet búcsúztatunk, ami alkalmat ad arra, hogy értékeljem és megköszönjem a 2018-ban végzett áldozatos tevékenységeteket.

article preview

Tisztelt Polgárőr társaim! Ismét egy sikeres évet búcsúztatunk, ami alkalmat ad arra, hogy értékeljem és megköszönjem a 2018-ban végzett áldozatos tevékenységeteket.

turos_andras5.jpg

2018 a stabilitás éve volt a Polgárőrség történetében, ami az elvégzett szakmai munka sikerességében, hatékonyságában is mérhető. Úgy tűnik, megállt a korábbi évekre jellemző fluktuáció, stabilizálódott, sőt emelkedett a létszám. Összesen közel 10 millió szolgálati órát teljesítettünk, ezek jelentős részét a rendőrséggel közösen járőrözve, ami mutatja a két szervezet közötti szoros együttműködést.
A 2018-as év végén búcsúztatjuk a 300×100 Biztonság és a Nagyvárosi Bűnmegelőzési Programunkat, nyugodtan mondhatom, hogy ezek feltették a koronát az esztendőre. Sikeresen működik a gyermek- és ifjúságvédelmi program, a polgárőrök számos jelzést adtak a gyermekvédelmi, gyámügyi hatóságoknak.

Célunk az, hogy fokozzuk a közterületi jelenlétet, ami erősíti a lakosság biztonságérzetét. Ez lesz 2019-ben az egyik legfontosabb feladatunk, hiszen a tevékenységünk akkor lehet hatékony, ha látnak minket az utcán, tudják, hogy mindig fordulhatnak hozzánk segítségért.

Két fontos, új programunk is indul jövőre. Az első célja, hogy nagyobb figyelmet fordítsunk a külterületekre, együttműködve a mezőőrökkel, természetvédelmi őrökkel.

A másik ilyen az alacsonyabb osztályú labdarúgó mérkőzések biztosításában való részvétel, elsősorban a megyei 1. és 2. osztályra fókuszálunk. Ezt a programot a Magyar Labdarúgó Szövetséggel együttműködve végezzük. Tovább folytatjuk a küzdelmet az illegális migráció ellen, a Határvédelmi Tagozat koordinálja a képzést, oktatást ezen a téren.

Célunk, hogy 2019-ben többet foglalkozzunk az egyesületek működésével, több figyelmet, segítséget kapjanak az Országos Polgárőr Szövetségtől, és a megyei vezetőktől a helyben működő szervezetek. Ennek érdekében elnöki konzultációs sorozatot kezdeményezek, hogy a helyi vezetők, polgárőrök elmondhassák, milyen kihívásokkal néznek szembe, milyen polgárőrséget szeretnének.

Végezetül tiszta szívemből köszönöm a 2018-as évben végzett önkéntes, áldozatos munkát. Az OPSZ nagyon büszke minden egyes polgárőrére. Kívánom, hogy 2019-ben boldogságban, egészségben, szeretetben éljenek, és ugyanolyan lelkesedéssel végezzék önkéntes munkájukat, mint azt eddig tették.

Dr. Túrós András elnök

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 21
Összes: 420804
Hónap: 11279
Nap: 413