Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Együtt ülésezett az OPSZ és a TÖOSZ

2018. április 16-án munkabizottsági értekezletet tartott az Országos Polgárőr Szövetség és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ).

2018. április 16-án munkabizottsági értekezletet tartott az Országos Polgárőr Szövetség és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ).

 

Az egyeztetésen többek között részt vett Schmidt Jenő TÖOSZ elnöke, dr. Túrós András OPSZ elnöke, Csaplár Zoltán az OPSZ önkormányzati elnökhelyettese, dr. Barnucz Szilvia főigazgató, Csonka Nándor az OPSZ sajtófőnöke, valamint a TÖOSZ munkabizottságba delegált polgármesterei.
TÖOSZ - OPSZ közös értekezletSchmidt Jenő köszöntője után dr. Túrós András beszédében elmondta, hogy rendkívül fontosnak tartja, hogy az önkormányzatok és a polgárőr egyesületek harmonikusan működjenek együtt. Kifejtette, hogy két fontos stratégiai partnere van a Polgárőrségnek: a rendőrség és az önkormányzatok. Hozzátette, hogy országos szinten hozzávetőlegesen két tucat olyan település van, ahol az önkormányzat és a helyi polgárőr egyesület között konfliktus van, melyek inkább személyes problémák, nézeteltérések, nem pedig szervezeti, intézményi konfliktusok. Az OPSZ elnöke elmondta, hogy Magyarország belügyminiszterétől jeles osztályzatot kapott a polgárőrség, amely a jelent és a jövőt is meghatározza.
Ezután Csaplár Zoltán az OPSZ önkormányzati elnökhelyettese köszöntötte a jelenlévőket. Elmondta, hogy a TÖOSZ az Országos Polgárőr Szövetség kiemelt partnere, a felek között 2014-ben aláírt együttműködési megállapodás keretében igyekeznek segíteni egymás munkáját. Cél az ún. „háromszög” hatékonyságát növelni; a rendőrség, az önkormányzat és a polgárőr egyesület összehangolt munkája révén. Az elnökhelyettes ismertette az OPSZ kiemelt programjait, melyek közül kiemelte a Szomszédok Egymásért Mozgalom (SZEM) megújítását és a Polgárőrség új programját, a 2018-ra meghirdetett „család, gyermek- és ifjúságvédelem” programot. Elmondta, hogy valamennyi felsorolt kezdeményezés tekintetében fontos az önkormányzatokkal való hatékony együttműködés. 
TÖOSZ - OPSZ közös megbeszélésKerekes Miklós a TÖOSZ társelnöke megfogalmazta a közös együttműködést igazán jellemző jelmondatot: „a közös érdek, közös siker”. Elmondta, hogy a két szervezet közötti szövetség lehet az egyik legerősebb szövetség az országban tekintettel a két partner egyesületi és önkormányzati létszámára. Beszédében kifejtette, hogy egy ilyen összefogás sok területen hozhat eredményt, akár még a cégautó adó terén megfogalmazódott törvényi módosítási igény tekintetében is.
Dr. Barnucz Szilvia beszédében méltatta a sikeres együttműködést és elmondta, hogy ez a szövetség egy magasabb szintre lépett.
Jelenünk biztonsága, a jövőnk záloga – mondta Lendvai Ivánné, Kunsziget polgármestere. Véleménye szerint, a közrend és a közbiztonság, a szubjektív és objektív biztonság megvalósítása alapvető feladat. Hozzátette, hogy a településeken a polgármesterek tehetnek a legtöbbet azért, hogy ez jól működjön.
Schmidt Jenő azzal zárta az ülést, hogy a megfogalmazott együttműködési feladatok összehangolása óriási feladat, a folyamatban csak kis lépésekben lehet haladni. Kifejtette, hogy a két szervezet eddig is egymás mellett dolgozott, de most el kell érni, hogy dolgozzanak egymásért is.
 

Forrás:http://www.opsz.hu/

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Nyelvek

MagyarDeutschEnglish

Profilkép

Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista


Elérhetőség

Kapcsolat

Levelezési cím:
8200 Veszprém, Bajcsy Zs. u. 2.
Email.: polgarorvp@gmail.com


Ügyfél fogadás:

Hétfőtől- Csütörtök 7.00-15.00-ig.
Péntek 7.00- 12.00-ig.

Elérhetőség:

Trombitásné Hegyaljai Éva
E-mail: polgarorvp@gmail.com
Tel:06-30/650-3810
06-88/428-022 - 1880 mellék

Dülk Anita
E-mail:polgarorvp@gmail.com
Tel:06-30/650-3798
06-88/428-022 - 1880 mellék

Statisztika

Online: 12
Összes: 602199
Hónap: 34966
Nap: 1524