Együttműködésből jeles

Hosszas előkészítés és szervezési munkát követően, 2019. március 23-án a Budapesti Rendőr-főkapitányság felkérésére a Budapesti Polgárőrök közreműködtek a Dunában talált világháborús robbanó szerkezetek eltávolítása miatt végrehajtott területzárási és kiürítési tevékenységben, mely leginkább Budafokot érintette.

zarasbp1.jpg

A rendészeti feladatokban a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság beosztottjai mellett 17 polgárőr egyesület, több mint félszáz polgárőre vett részt. Az egészségügyi, elhelyezési és logisztikai feladatokban a Budafok-Tétény Önkormányzata, az Országos Mentőszolgálat és a Vöröskereszt vett részt. A teljes tevékenység koordinációját Budapest Főváros Védelmi Bizottsága végezte.

zarasbp3.jpg

Polgárőreink a feladatokat gyalogosan, gépkocsikkal és motorkerékpárokkal hajtották végre. A teljes zárás időszaka alatt a forgalom terelésében, a járművezetők tájékoztatásában  polgárőreink is segédkeztek.
A többszereplős feladat végrehajtás remek alkalom volt a korábban gyakoroltak után, a valós helyzetben történő együttműködési és koordinációs feladatokra. A BRFK által telepített vezetési ponton az együttműködő szervezetek vezetői és törzs állománya irányította a több száz fős végrehajtói kontingenst.
A Magyar Honvédség tűzszerészei kiemelték és sikeresen hatástalanították a két darab második világháborús, egyenként egytonnás amerikai bombát. A robbanótestek elszállítását követően a lakosok visszatérhettek otthonukba és a közlekedés újraindult az érintett szakaszon.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság köszönetét fejezte ki a résztvevő polgárőrök felé.

Forrás:http://www.opsz.hu/

Összes: 362052