Együttműködési megállapodást kötöttek

megallapodas_alairas.jpgA Székesfehérvár Városi Polgárőrség és a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete között jött létre együttműködési megállapodás 2016. január 15-én.

megallapodas_alairas.jpg

Az évek alatt kialakult barátság és együttműködés a két szervezet között, melyet Karsai Béla a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezetének (HTBK) elnöke és Cseh István a Székesfehérvár Városi Polgárőrség elnöke is alátámasztott. Minden évben a szoros együttműködésnek köszönhetően a székesfehérvári polgárőrök segítik a környékbeli katonai fesztiválok, rendezvények biztonságos lebonyolítását, mely a továbbiakban is így lesz.
Karsai Béla és Cseh István egy rövid köszöntő után aláírásával megerősítette ezt a szoros együttműködést.
A HTBK 1995-ben alakult. A szervezet célja a civil lakosság és a katonák, a társadalom és a hadsereg kapcsolatának erősítése, a nemzet érdekeit szolgáló honvédelem ügyének támogatása, a hadtörténelmünk népszerűsítése és élményszerű megjelenítése, a fiatalok hazafias-honvédelmi nevelése, katonahagyományaink őrzése, a katonakultúra terjesztése.

Székesfehérvár tradicionális katonaváros, ahol különös jelentőséget kap a hadsereg és a civil társadalom közötti kapcsolat, melyben több mint két évtizede, civil szervezetként híd-szerepet tölt be a Baráti Kör.

Forrás:http://www.opsz.hu