Elmúlt egy év, a huszonötödik

Új kihívások, sikerek, társadalmi és kormányzati elismerés, harmonikus együttműködés a rendőrséggel, rendészeti szervekkel. A Polgárőrség 2016-ban, fennállásunk 25. esztendejében is nagyon jól teljesített.

turos_andras_koszonto.jpg

Az elmúlt év a technikai fejlődés, megújulás legfontosabb állomása volt. Említhetem, hogy a Belügyminisztérium 33 ezer láthatósági mellényt adott ki részünkre, elindítottuk a Nagyvárosi Biztonsági Programot 23 megyei jogú város és a főváros részvételével. Újraindítottuk és kibővítettük a 250x100 programot, amely immár 300x100 néven folytatódik.
Polgárőreink ebben az évben jeleskedtek a határvédelemben, jelentősen kivették részüket a migráció kezeléséből, emellett folytatódott a közterületi szolgálat minden településen. A határ mentén szolgálók valóságos végvárakat hoztak létre.

Említhetem az ásotthalmiakat, a szegedieket, a röszkeieket, a kübekháziakat. Vagy éppen, azt a vendégpolgárőr szolgálatot, amelyet a Békés, Pest, Fejér, Tolna megyei és szolnoki polgárőrök teljesítettek. Hozzáállásuk a hazaszeretet egy újfajta szintjének minősíthető.
Dr. Túrós András: Szeretném, ha a polgárőrség egységesen, rendezetten, fegyelmezetten, példamutatóan működne2016-ban tovább nőtt a Polgárőrség létszáma, már mintegy 57 ezres, idén több mint 2000 fővel bővült a tagságunk, és több mint 800 ifjú polgárőr segíti a felnőtteket.

Mire számítunk jövőre? 2017-ben a települések lakói, a rendőrség, a kormány is számít a polgárőrökre. Azt szeretném, ha a polgárőrség egységesen, rendezetten, fegyelmezetten, példamutatóan működne, kvázi rendészeti szervhez méltóan, a rendőrség stratégiai partnereként.
Az elmúlt 25 év megalapozta a Polgárőrség jövőjét. Azt várom, hogy a polgárőrök és az egyesületek továbbra is a közterületi szolgálat felé forduljanak, és mindenki elérje a 200 órás közterületi szolgálatot éves szinten. Erre van szükség ahhoz, hogy a lakosság biztonságérzete tovább javuljon. Büszke vagyok az elmúlt 25 évre, a polgárőrök áldozatos munkájára, büszke vagyok arra, hogy több ezren közülünk részt vettek a határ védelmében, a biztonság erősítésében.

Minden tagunknak, vezetőnek köszönöm az egész éves munkát, és boldog új évet kívánok!

Dr. Túrós András elnök