Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elmúlt egy év, a huszonötödik

Új kihívások, sikerek, társadalmi és kormányzati elismerés, harmonikus együttműködés a rendőrséggel, rendészeti szervekkel. A Polgárőrség 2016-ban, fennállásunk 25. esztendejében is nagyon jól teljesített.

article preview

Új kihívások, sikerek, társadalmi és kormányzati elismerés, harmonikus együttműködés a rendőrséggel, rendészeti szervekkel. A Polgárőrség 2016-ban, fennállásunk 25. esztendejében is nagyon jól teljesített.

 

turos_andras_koszonto.jpg

 

Az elmúlt év a technikai fejlődés, megújulás legfontosabb állomása volt. Említhetem, hogy a Belügyminisztérium 33 ezer láthatósági mellényt adott ki részünkre, elindítottuk a Nagyvárosi Biztonsági Programot 23 megyei jogú város és a főváros részvételével. Újraindítottuk és kibővítettük a 250x100 programot, amely immár 300x100 néven folytatódik.
Polgárőreink ebben az évben jeleskedtek a határvédelemben, jelentősen kivették részüket a migráció kezeléséből, emellett folytatódott a közterületi szolgálat minden településen. A határ mentén szolgálók valóságos végvárakat hoztak létre.

Említhetem az ásotthalmiakat, a szegedieket, a röszkeieket, a kübekháziakat. Vagy éppen, azt a vendégpolgárőr szolgálatot, amelyet a Békés, Pest, Fejér, Tolna megyei és szolnoki polgárőrök teljesítettek. Hozzáállásuk a hazaszeretet egy újfajta szintjének minősíthető.
Dr. Túrós András: Szeretném, ha a polgárőrség egységesen, rendezetten, fegyelmezetten, példamutatóan működne2016-ban tovább nőtt a Polgárőrség létszáma, már mintegy 57 ezres, idén több mint 2000 fővel bővült a tagságunk, és több mint 800 ifjú polgárőr segíti a felnőtteket.

Mire számítunk jövőre? 2017-ben a települések lakói, a rendőrség, a kormány is számít a polgárőrökre. Azt szeretném, ha a polgárőrség egységesen, rendezetten, fegyelmezetten, példamutatóan működne, kvázi rendészeti szervhez méltóan, a rendőrség stratégiai partnereként.
Az elmúlt 25 év megalapozta a Polgárőrség jövőjét. Azt várom, hogy a polgárőrök és az egyesületek továbbra is a közterületi szolgálat felé forduljanak, és mindenki elérje a 200 órás közterületi szolgálatot éves szinten. Erre van szükség ahhoz, hogy a lakosság biztonságérzete tovább javuljon. Büszke vagyok az elmúlt 25 évre, a polgárőrök áldozatos munkájára, büszke vagyok arra, hogy több ezren közülünk részt vettek a határ védelmében, a biztonság erősítésében.

Minden tagunknak, vezetőnek köszönöm az egész éves munkát, és boldog új évet kívánok!


Dr. Túrós András elnök

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 18
Összes: 430563
Hónap: 9668
Nap: 329