Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fantasztikus hangulat, finom ételek az újkígyósi polgárőr napon

Az idei évben Újkígyós adott otthont a Békés megyei polgárőr napnak, ahol az összes megyei egyesület képviseltette magát, így több, mint ezer ember kóstolhatta meg a szakácsok mesterfogásait a vendégvárás alkalmával.

article preview

Az idei évben Újkígyós adott otthont a Békés megyei polgárőr napnak, ahol az összes megyei egyesület képviseltette magát, így több, mint ezer ember kóstolhatta meg a szakácsok mesterfogásait a vendégvárás alkalmával.

Nagyon örülök, hogy ilyen sokan elfogadták a meghívásunkat – foglalta össze a nap eseményeit Gyarmati Sándor, a Békés Megyei Polgárőrök Szövetségének elnöke. – Ezúton is elismerésemet fejezem ki a szervezőknek, hiszen remek helyszínt és színes programokat biztosítottak a megyei polgárőrök részére. A meghívottak között voltak az együttműködő és társszervek képviselői is, így a megye összes rendőrkapitánya, őrsparancsnoka, és természetesen jelen volt Polyák Zsolt rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, valamint Kiss András Zoltán tűzoltó ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője is. Természetesen a megyei és a települési szervezetek, önkormányzatok vezetői is megtisztelték a XIX. megyei polgárőr napot – tette hozzá a vezető, aki a nap folyamán több rangos elismerést is átvehetett a megyei polgárőr szervezet nevében.

19pornap01.jpg

Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség nevében előként adományozta oda a Békés Megyei Polgárőrök Szövetségének a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát, ezzel elismerve a szervezetet és a megyében dolgozó polgárőrök munkáját, valamint ezzel együtt százezer forintot is átadott a működési költségekre. - A teljesített közterületi órák számában a legjobbak közé tartoznak a Békés megyei polgárőrök, a hatszázezer szolgálati óra - amelyet 2018-ban teljesítettek – pedig példaértékű, fogalmazott dr. Túrós András elnök beszédében.
A megnyitó keretében Polyák Zsolt r. dandártábornok szintén elismerését fejezte ki a megyei polgárőrök munkájával kapcsolatban, ismertetve a javuló bűnügyi mutatókat. Beszédében kiemelte, jelentősen csökken a közterületen elkövetett bűncselekmények száma, amely a rendőri munka mellett a közterületi szolgálatot ellátó polgárőröknek is köszönhető. Ezt követően a megyei rendőr-főkapitányság külön elismerésben részesítette Gyarmati Sándort, a megyei szövetség elnökét, akinek egy díszfegyvert adományoztak kiemelkedő munkájáért.

19pornap08.jpeg

A megnyitót követően díjak és elismerések átadására került sor, ahol a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát Szloszjár János a Csabacsűdi Polgárőr Egyesület elnöke, ezüst fokozatú kitüntetést pedig Mazán Csaba az Újkígyósi Polgárőr Egyesület elnöke vehetett át.

Ezután színes programok várták az egybegyűlteket. Igazi különlegességnek számított az Országos Polgárőr Szövetség Lovas Tagozatának bemutatója, amelyet a tagozat elnöke, dr. Rácz Adrienn vezetett.

- Nagyon örülök, hogy mi szervezhettük meg a megyei polgárőr napot – fogalmazott Mazán Csaba, az Újkígyósi Polgárőr Egyesület elnöke, aki a nap folyamán megkapta az OPSZ Polgárőr Érdemkereszt Ezüst fokozatát. – Külön öröm, hogy ilyen sokan képviseltették magukat, részt vettek a koncerteken, programokon, ahol minden korosztály számára kikapcsolódást nyújtottunk, hiszen az izgalmas bemutatóktól egészen a zenekari fellépőkig minden megtalálható volt – tette hozzá a polgárőr egyesület elnöke, aki kiemelte, Újkígyós területén az elmúlt évek kemény munkájának köszönhetően szinte ismeretlenné vált a bűnözés, az elmúlt év során is egyetlen kiemelt esemény történt, amikor is egy kerékpárnak nyoma veszett.
Mazán Csaba külön köszönetet mondott a település vezetőjének Szebellédi Zoltánnak, aki maga is tagja az egyesületnek, hiszen rengeteg támogatást nyújt az önkormányzat az egyesületnek, hogy eredményesen tudják végezni önkéntes munkájukat.

(Szöveg: Erdős Csaba, fotó: Virág István)

További képek itt, illetve a Fotóalbumban

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 9
Összes: 383673
Hónap: 8731
Nap: 94