Felkérés fokozott közterületi járőrszolgálatra

OPSZ elnökének 5. sz. körlevele a koronavírussal kapcsolatban

A Kormány által működtetett Operatív Törzs tájékoztatóira, állásfoglalásaira és az OPSZ elnökéhez beérkezett tisztségviselői javaslatokra, valamint a Belügyminisztérium Közbiztonsági Főigazgatójának kérésére figyelemmel a polgárőreink és családtagjainak megóvása és a polgárőr szolgálat folyamatos fenntartásának biztosítása érdekében a kiadott 4. számú körlevelem 3. pontjában foglaltakat az alábbiakkal egészítem ki:

1. A polgárőrök („A rendészeti szervek speciális terhelése miatt az egyesületek törekedjenek a folyamatos és rendszeres közterületi szolgálat szervezésére, ellátására”) a közterületi szolgálat ellátása során, a helyi rendőri szervek felkérésére működjenek együtt a hatóságilag karanténba zárt személyek ellenőrzésében. A felkérés alapján szervezett ellenőrzéseket rendőr-polgárőr közös szolgálatban hajtsák végre.
  2. Figyelemmel a Kormány újabb korlátozó rendelkezéseire, így különösen az üzletek, vendéglátóhelyek nyitva tartásának korlátozására, indokoltnak tartom a közterületi szolgálat fokozását. Kérem, hogy a polgárőrök növeljék a közterületi szolgálatok számát és idejét, illetve, ahol lehetséges biztosítsák folytonosságát.
  3. Az OPSZ Elnökének 1. 2. és 3. számú körlevelében foglaltak továbbra is hatályban maradnak.
  4. Az OPSZ Elnökének 4. számú körlevelében foglaltak az 5. számú körlevélben szereplő pontosításokkal maradnak hatályban.

Budapest, 2020. március 17.

Tisztelettel:
Dr. Túrós András s.k.

Levél pdf formátumban itt.