Felvilágosítás idősebbek számára

Bűnmegelőzési célú előadást tartott január 30-án, Debrecenben, a Csapókerti Közösségi Házban a Debrecen Kertségi Polgárőr Egyesület.

bunmegelozes.jpg

A Debrecen Kertségi Polgárőr Egyesület a bűnmegelőzési feladatai keretében nagy hangsúlyt fektet a veszélyeztetett korosztály körében bűnmegelőzési előadások tartására. Ennek a programnak a keretében 2019. január 30-án a DMK Csapókerti Közösségi Ház Életfa Idősek Klubja tagjai számára tartottak az egyesület képviselői bűnmegelőzési célú tanácsadást, melyen az időskorú lakosokat leginkább érintő bűncselekményekről és azok megelőzéséről volt szó annak érdekében, hogy az előadás hallgatói ne váljanak bűncselekmények áldozatává. Az előadáson szó volt például a zseblopások, betöréses lopások, besurranásos lopások illetve más trükkös lopások megelőzéséről, a kórházi tartózkodások esetére vonatkozó bűnmegelőzési tanácsokról, a rablások megelőzéséről, a Szomszédok Egymásért Mozgalomról, de jó tanácsokkal látták el az érdeklődőket a banki pénzfelvétellel kapcsolatban is.
Ezek után pedig közlekedésbiztonsági valamint baleset-megelőzési tanácsok hangzottak el Both János polgárőr tolmácsolásában - közölte Új István, a Debrecen Kertségi Polgárőr Egyesület elnöke.

Forrás:http://www.opsz.hu