Fogadalmat tettek az ifjú polgárőrök

2019. 01. 29-én útra keltek a Mikszáth Szakiskola rendészeti tanulói az új Ifjú polgárőrökkel közösen a Civitas Fortissima emléktúrára, melynek végén a 14 ifjú polgárőr ünnepélyes fogadalmat tett.

fogadalomtetel.jpg

Az iskolából a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége és a Cserhát Különleges mentőcsoport segítségével kisbuszokkal indultak Magyarnándorba, ahol először megemlékeztek a 100 évvel ezelőtti Csehkiverés hőseiről, majd a egy 21 kilométeres túra végén eljutottak Balassagyarmatra, a Legbátrabb Városba.

fogadalomtetel2.jpg

Az időjárás kedvező volt, gyönyörű napsütésben, 10-15 centiméteres hóban, és -3 fokos időben teljesítettük a túrát Cserháthaláp, Mohora és Szügy községek határában, hegyeken, völgyeken át – mondja Gál Zoltán tanár. – Kora délután érkeztünk meg a balassagyarmati vasútállomásra, rövid megemlékezést követően pedig az iskolánkhoz, ahol már várt minket Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke és Zérczi Miklós iskola igazgató, akik köszöntötték a tanulókat, elismerve a teljesítményüket.
Ezután a 14 ifjú polgárőr ünnepélyes fogadalomtétele következet, melyet az erről szóló emléklapok átvételével erősítettek meg.

Forrás:http://www.opsz.hu