Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Fogadd örökbe az elmúlás ellen!

4580__20141015113836_76.jpgBensőséges ünnepség helyszíne volt a Kiskunhalas határában lévő Sóstói Emlékpark október 11-én. A 35 tagú Kiskunhalasi Önvédelmi Bűnmegelőző Polgárőr Egyesület a Polgárőrség Fájának ültetésére hívta meg tagságát, s a vendégeket.

Bensőséges ünnepség helyszíne volt a Kiskunhalas határában lévő Sóstói Emlékpark október 11-én. A 35 tagú Kiskunhalasi Önvédelmi Bűnmegelőző Polgárőr Egyesület a Polgárőrség Fájának ültetésére hívta meg tagságát, s a vendégeket.

 

 

4580__20141015113836_76.jpg

 

 

Utóbbiak között ott volt dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, Molnár László r. alezredes, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság vezetője, Fülöp Róbert, a Kiskunhalasi Önkormányzat alpolgármestere és Fekecs Dénes, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség alelnöke, valamint a polgárőr egyesület számos tagja.
A megjelenteket Juhász László, az egyesület elnöke köszöntötte, aki elmondta: egy hársfát, az összetartozás fáját ültetik ma el, emléket állítva ily módon is azoknak az önkéntes bűnmegelőzőknek, akik nem hivatásszerűen vigyáznak, figyelnek embertársaikra csak azért, hogy együtt, mindnyájunknak jobb legyen. Annak a reményének is hangot adott: az országban követőkre talál ez a kezdeményezés, s ily módon is emléket állítanak a polgárőrök önkéntes tevékenységének, áldozatos munkájának.
A hársfa virága gyógyító, s mi polgárőrök is „gyógyítók" vagyunk! A deviáns magatartású embertársainkat igyekszünk kigyógyítani a „kórból". Magyarországon 24 éve képletesen elültettük a Polgárőrség „fáját", ennek kétezer ága és mintegy 50 ezer levele van - kezdte beszédét dr. Túrós András. Hatalmas civil szervezet a miénk, amelyre büszkék vagyunk! Integrálódtunk a rendészeti szervek soraiba, nincs közbiztonság, nincs bűnmegelőzés nélkülünk! A kormány, a Belügyminisztérium „tenyerén hordoz" bennünket, a megyék vezetése is nélkülözhetetlennek tartja a Polgárőrséget. Indítványozom: Kiskunhalasról induljon egy kampány, felkérve az ország mintegy kétezer egyesületét: ültessenek egy-egy fát a polgárőrök emlékére.
 

 

Felhívás a megyei szövetségek elnökei, az ország polgárőr egyesületei vezetőihez!

A Kiskunhalasi Önvédelmi Bűnmegelőző Polgárőr Egyesület - az Országos Polgárőr Szövetség elnöke támogatásával - felhívással fordul a megyei /budapesti/ szövetségekhez, az ország polgárőr egyesületeihez! Ültessük el országszerte 2015 tavaszáig a Polgárőrség fáját, állítsunk ily módon is emléket az önkéntes bűnmegelőzők népes táborának. Egyben ezzel is mutassuk ki elkötelezettségünket a természet védelme, értékeink megóvása mellett! Kérünk minden egyesületet, jelezze járási koordinátorai segítségével a megyei szövetség felé faültetése időpontját, s a megyék összegezve jelezzék az OPSZ-nek, mikor, hol csatlakoznak felhívásunkhoz. Legyen ez a faültetés is összetartozásunk, elkötelezettségünk újabb bizonyítéka!


Az ünnepség a város tiszti klubjában, fehér asztal mellett folytatódott, ahol az OPSZ elnöke és a meghívott vendégek szembesülhettek a polgárőr egyesület eredményeivel és gondjaival is.

 

A 35 fős Kiskunhalasi Önvédelmi Bűnmegelőző Polgárőr Egyesület több mint két évtizedes múltra tekinthet vissza. Sokrétű tevékenységükkel a város és külterülete közrendjének és közbiztonságának javítása a céljuk. Ennek érdekében naponta jelen vannak az iskolabuszon, segítik az általános iskolák környékén a tanulók biztonságos közlekedését. Ott vannak a heti piacokon, s a havonta rendezett vásárokon, ennek is köszönhetően megszűnt e sok embert vonzó rendezvényeken a zsebtolvajlás. Segítik a város rendezvényeinek biztonságos lebonyolítását a Város Napjától a Múzeumkerti Estékig. A rendőrséggel közös szolgálatok mellett rendszeres résztvevői az eltűnt személyek felkutatásának. Bekerültek az OPSZ kezdeményezte 250X100 Biztonság Polgárőr Mintaprogramjába, külterületi szolgálataik során együttműködnek a mezőőrséggel. Aktív résztvevői a SZEM mozgalomnak, céljaik között szerepel, hogy tevékenységük elismeréseként elnyerjék „Az Év Polgárőr Egyesülete" címet, s a helységnévtábla alá kikerülhessen: Városunkban polgárőrség működik!

 

Forrás:http://www.opsz.hu

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Nyelvek

MagyarDeutschEnglish

Profilkép

Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista


Elérhetőség

Kapcsolat

Levelezési cím:
8200 Veszprém, Bajcsy Zs. u. 2.
Email.: polgarorvp@gmail.com


Ügyfél fogadás:

Hétfőtől- Csütörtök 7.00-15.00-ig.
Péntek 7.00- 12.00-ig.

Elérhetőség:

Trombitásné Hegyaljai Éva
E-mail: polgarorvp@gmail.com
Tel:06-30/650-3810
06-88/428-022 - 1880 mellék

Dülk Anita
E-mail:polgarorvp@gmail.com
Tel:06-30/650-3798
06-88/428-022 - 1880 mellék

Statisztika

Online: 10
Összes: 602165
Hónap: 35115
Nap: 1654