Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Fokozott szolgálat Mezőhegyesen

Az Országos Polgárőr Szövetség Határvédelmi tagozata 2018. augusztus 10-11 napján fokozott polgárőr szolgálat ellátására hívta a polgárőröket a Békés megyei Mezőhegyesre.

Az Országos Polgárőr Szövetség Határvédelmi tagozata 2018. augusztus 10-11 napján fokozott polgárőr szolgálat ellátására hívta a polgárőröket a Békés megyei Mezőhegyesre.

A Határvédelmi Polgárőr Tagozat szükségesnek látta a Gyermek és Ifjúságvédelem évében a nyári időszakban a határterületi lakosság biztonságérzetének fokozását, melyet fokozott polgárőr szolgálaton keresztül kívánt erősíteni és ennek nyomatékot adni egy térben és időben összehangolt polgárőr szolgálatok összpontosításán keresztül.

Ezt a fokozott szolgálatot már megelőzte egy hasonló a Csongrád megyei Szegeden városában és ennek a sikeres akciónak a folytatása volt a mezőhegyesi, amelyet Turcsán István a Határvédelmi Tagozat békés megyei elnökségi tagja szervezett. A szolgálatot érintő terület a Mezőhegyes – Battonya – Dombegyháza – Mezőkovácsháza háromszögben volt, és a területileg illetések Polgárőr egyesületeket és rendvédelmi szerveket a hívó szóra érkező vendég Polgárőrök, a Készenléti rendőrség lovas alosztálya és OPSZ Lovas Tagozatának polgárőrei segítették a munkában.

A szolgálatellátás előtt a Calendula Köszbiztonsági munkacsoportja tartotta soron következő , amelyen részt vettek a polgárőr egyesületek elnökei és a meghívott vendégek. Rajos István, Mezőhegyes alpolgármestere ismertette a Calendula Közbiztonsági Munkacsoport megalakulását és tevékenységét. A beszámoló alapján dr. Túrós András, az OPSZ elnöke elismeréssel szólt a Közbiztonsági Munkacsoportról, mely példaértékűnek tartott, elmondta, hogy szerinte exportálni kellene az ország minden irányában.

Csorba Sándor, az OPSZ Határvédelmi Polgárőr Tagozat elnöke elmondta, hogy a fokozott polgárőr szolgálat célja a közterületek, fiatalok-gyermekek által látogatott helyek, külterületek fokozott figyelése, idegen személyek, gépkocsik megfigyelése, bűnmegelőzésben való aktív részvétel és a határterületi lakosság biztonságérzetének növelése, továbbá külön köszönetét fejezte ki a Szeged belváros, Újpest, Tiszaföldvár, Jászjákóhalma polgárőr egyesületek polgárőreinek, továbbá 3 fő lovas polgárőr és Rendőrség állományának.

Gyarmati Sándor a BMPSZ elnöke elmondta nagy öröm számára, hogy a polgárőrök egy hívó szóra, azonnal jönnek, és rájuk mindig lehet számítani. Jó szolgálatot és erőt, egészséget kívánt az akcióban résztvevő minden polgárőrnek.

Ezután pedig dr. Túrós András köszöntötte a megjelent szolgálatba induló polgárőröket és rendőröket, majd Csorba Sándor eligazítással indította el az összehangolt, fokozott polgárőri szolgálatot, amelyben 60 fő vett részt.

Az eligazítást követően az egyesületek elfoglalták a szolgálati tervben szereplő helyszíneket és megkezdődött a másnap 12 óráig tartó folyamatos szolgálat, amely eredményt is hozott, hiszen a határrendészekkel közös szolgálatban embercsempészt is sikerült tetten érni.

A szolgálat zárásaként Turcsán István és Rajos István közösen értékelte a szolgálatot és a tapasztalatokat, megköszönték mindenkinek a részvételt kiemelve az önkéntesség fontosságát, majd a Közbiztonsági munkacsoport egy ebéddel is megvendégelte a szolgálatban részt vevő polgárőröket.

Forrás: Virág István

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Nyelvek

MagyarDeutschEnglish

Profilkép

Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista


Elérhetőség

Kapcsolat

Levelezési cím:
8200 Veszprém, Bajcsy Zs. u. 2.
Email.: polgarorvp@gmail.com


Ügyfél fogadás:

Hétfőtől- Csütörtök 7.00-15.00-ig.
Péntek 7.00- 12.00-ig.

Elérhetőség:

Trombitásné Hegyaljai Éva
E-mail: polgarorvp@gmail.com
Tel:06-30/650-3810
06-88/428-022 - 1880 mellék

Dülk Anita
E-mail:polgarorvp@gmail.com
Tel:06-30/650-3798
06-88/428-022 - 1880 mellék

Statisztika

Online: 9
Összes: 602169
Hónap: 35085
Nap: 1636