Formálódik az együttműködés

2019. február 1-én az Országos Polgárőr Szövetség kezdeményezésére kapcsolatfelvétel történt a Rákóczi Szövetséggel.

rakoczi.jpg

Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke és Markos György külkapcsolatokért felelős elnökhelyettes február elsején vendégül látta Csáky Csongort a Rákóczi Szövetség elnökét valamint Petrovay Lászlót, a szövetség Magyar iskolaválasztási programokkért felelős igazgatóját. A megbeszélésen tárgyaltak a jövőbeni együttműködés lehetőségéről, valamint kölcsönösen tájékoztatták egymást a két szervezet eddigi munkájáról. Dr. Túrós András és Csáky Csongor megegyeztek abban, hogy 2019-es határon túli programokban együttműködnek.
A felek alkalmat szeretnének teremteni az idei év tavaszán, a két szövetség által szervezett Felvidéki polgármesteri fórumra. A fórum lehetőséget adna a polgárőrség bemutatására. Továbbá dr. Túrós András meghívását elfogadva, a Rákóczi Szövetség részt fog venni az OPSZ által szervezett Határon túli bűnmegelőzési fórum és Határon túli bűnmegelőzési szakmai tábor programjain. A két szövetség elnöke kilátásba helyezte az írásos együttműködési megállapodás lehetőségét is.
Mint ismeretes, a Rákóczi Szövetség célja, a Kárpát-medencei kisebbségben élő magyarság oktatásügyének, kultúrájának támogatása, valamint a Kárpát-medencei magyarság összetartozás-tudatának erősítése.

Forrás:http://www.opsz.hu/