Gyakorlatoznak a Gripenekkel

gripen0802.jpgAugusztus 3-6 között minden este gyakorlatoznak a GRIPEN pilóták az ország északi, észak-keleti részén. Nagy hanghatások kísérhetik mozgásukat.

Minden nap este 6 órától hajnali 1 óráig a kecskeméti repülőbázis pilótái éjszakai repüléseket hajtanak végre Miskolc felett is. A kiképzési repülések során a pilóták így éjszaka is fejlesztik képességeiket.

Az éjszakai repülés során – Kecskeméten kívül – az alábbi települések környékén nagyobb zaj és hanghatás lesz tapasztalható: Eger-Balmazújváros-Miskolc-Heves, Szolnok-Kisújszállás-Mezőtúr-Szarvas valamint Orosháza és annak 30 kilométeres körzete – olvasható a Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis közleményében.

Forrás:http://www.radiop.hu