Gyászos Trianon árnyékában

100 éve 1920. június 4-én írták alá az első világháborút lezáró békeszerződést, amely az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlását eredményezte és ezzel meghatározták Magyarország új határait. Hazánk elvesztette területének és lakosságának kétharmadát, több millió magyar honfitársunk és testvérünk került idegen állam fennhatósága alá.

Emlékezzünk erre a gyászos döntésre, tisztelegjünk azon magyar testvéreink elött, akik a magyar határon kívül rekedtek és idegen állam, idegen fennhatóság, más nép kultúrája között kényszerültek illetve kényszerülnek élni, dolgozni, tanulni mai nap is.
Az Országos Polgárőr Szövetség immár 4 éve aktívan vesz részt az Anyaország Kormányának a Nemzeti összetartozás megvalósításának a politikájában.
Az Országos Polgárőr Szövetség közvetlen kapcsolatot és segítő együttműködést alakított ki a székelyföldi, kárpátaljai magyar települések polgárőr egyesületeivel és az Újvidéki Nyugdíjas Szervezetekkel.
Mi polgárőrök nagyra értékeljük, hogy 100 év távlatában is a határon túli magyar testvéreink megőrizték magyarságukat, magyar identitásukat, magyar életformájukat.
Mi anyaországi magyar polgárőrök emlékezzünk a megbocsáthatatlan 100 évvel ezelőtti gyászos trianoni döntésre. Lehetőségeinkhez képest segítsük a határon túli magyar testvéreinket abban, hogy örök időkre megmaradjanak magyarnak, büszke magyarnak.

Egy vérből valók vagyunk!
Isten áldd meg a magyart!

Dr. Túrós András