Ha nyár, akkor ifjú polgárőr képzés

A tanév lezárásával és a vakáció megkezdésével sokaknak zárult a 2019/2020-as tanév. Nem így a Kaposvári Eötvös Lóránt Műszaki Szakgimnázium rendészeti osztályának, hisz nekik elkezdődött a rendészeti tábor.

Harmincegy diák kezdte meg június 16-án a tanrendbe beépített nyári gyakorlatát és egyben az ifjú polgárőr képzést. A tábor célja, hogy a fiatalok megismerkedjenek azokkal a törvényi keretekkel, melyek a polgárőrségre vonatkoznak, valamint egy átfogó képet kapjanak a polgárőrség bűnmegelőzési, közlekedés biztonsági és környezet védelmi tevékenységéről. A nebulók az első héten egy speciálisan rájuk kialakított tanrendet követnek, és egy mindenre kiterjedő elméleti képzésben részesülnek, hogy ezek segítségével felvértezve feleljenek meg majd a következő heti gyakorlati oktatáson, és az ott elsajátított ismereteket majd alkalmazzák Kaposvár város területén is.

Azért, hogy a hallgatók ismereteit tágítsuk, természetesen a társszervek vendég előadói is segítik az elméleti képzést – mondja Szoboszlai Péter a Kaposvári Kistérségi Polgárőr Egyesület (KKPE) elnöke. – A NAV, a katasztrófavédelem és a rendőrség alkalmazottai is érdekes és figyelemreméltó előadásokat tartottak.
A képzést vezető Szoboszlai Péter és két segítője jól felkészültek a feladatokra, minden kérdésre kielégítő, közérthető választ adtak a hallgatóságnak.
Somogy megyében nem egyedi az idei évben, hogy a rendészeti szakképzésben résztvevő diákok keresik fel az egyesületeket azzal a céllal, hogy a szakmai gyakorlatukat polgárőr egyesületnél tölthessék le, így a tabi Rudnay Gyula Szakgimnázium hallgatói a Nagyberényi Polgárőr Egyesületnél teljesítenek gyakorlatot, de Balatonszentgyörgyön és Kőröshegyen is tárt karokkal várták a szakmai gyakorlatra érkező gyerekeket.

Ifi polgárőrök Kaposváron

Forrás:https://www.opsz.hu