Időben érkezett a segítség

eletmento_per.jpgPolgárőrök segítettek Péren egy bajbajutott idős férfin.

Polgárőrök segítettek Péren egy bajbajutott idős férfin.

eletmento_per.jpg

Biliczki József és Dudás József péri polgárőrök 2015. december 1-én 22 órakor léptek szolgálatba. 22 óra 50 perckor egy helyi buszjárat sofőrje értesítette őket, hogy Péren, a Fehérvári úti buszmegállónál lévő családi ház udvarán egy ember fekszik. A polgárőrök azonnal a helyszínre siettek és a kerítésen átmászva megtalálták az udvaron fekvő félig meztelen idős férfit. A tehetetlen személy magáról semmit nem tudott, kommunikálni nem tudtak vele, ezért értesítették a mentőszolgálat munkatársait. A mentők kiérkezéséig a helyszínt biztosították, a sérültet takaróvalmelegítették.

Az ápolók megállapították, hogy a segítség időben érkezett, mivel a bácsi másfél órája lehetett a szabadban, a testhőmérséklete nagyon leesett és fennállt a kihűlés veszélye. A férfit a mentők kórházba szállították, eközben a családját értesítették és tájékoztatták őket a bácsi állapotáról.

Az idős úr a történteket szerencsére túlélte, kezelése a kórházban azóta is folyamatos.

Forrás:http://www.opsz.hu/