III. Tour de Debrecen

debrecen1003.jpgIII. Tour de Debrecen, Jó Bringázni, Ötödik Kerékpáros Városkerülés

III. Tour de Debrecen, Jó Bringázni, Ötödik Kerékpáros Városkerülés

Szeptember huszadán rendezték meg Debrecenben a III. Tour de Debrecent és az elmúlt évek hatalmas sikerei után az Ötödik Kerékpáros Városkerülést. Idén is több ezren vettek részt a túrán és élvezték a tömeges tekerést.

A Jó Bringázni akció során csaknem 1500 biciklis az országot körbejárva, egymást szakaszonként váltva tekert le egy hét alatt 1500 kilométert. Mint azt Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkár elmondta, a hagyományteremtő szándékkal megrendezett esemény üzenete az volt, hogy Magyarországon olyan kerékpárúthálózat épült ki, melynek köszönhetően több száz kilométeren keresztül lehet biciklivel közlekedni.

Mindkét rendezvény útlezárásokkal, terelésekkel párosult. Dolycsák Ferenc a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért alelnöke elmondta: - A város vezetőinek felkérésére a DPE polgárőrei, ifjú polgárőrei a rendőrséggel karöltve biztosították a bringásoknak a zavartalan tekeréshez az útvonalakat. Szakszerű feladataik ellátását bizonyítja az, hogy szerencsére semmilyen közlekedési baleset nem

Forrás:http://www.radiop.hu