Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jégben rekedt őzet mentettek a polgárőrök

Szokásos útjára indult Kelemen Nikoletta a Sióagárdi Polgárőr Egyesület lovas polgárőre, aki hetente többször is közel 40 kilométer is lovagol, főleg Sióagárd külterületén.

article preview

Szokásos útjára indult Kelemen Nikoletta a Sióagárdi Polgárőr Egyesület lovas polgárőre, aki hetente többször is közel 40 kilométer is lovagol, főleg Sióagárd külterületén.

 

A Szekszárdtól 8 kilométerre található település egyik oldaláról a Sárvíz, a másik részéről a Sió fogja össze. A lovas polgárőr a Sárvíz parton lovagolt, amikor észrevette, hogy a befagyott vízben egy őzike áll, aki alatt valószínűleg a vékony jég beszakadhatott és sajnos mozdulni sem tudott.

Nikoletta értesítette a szolgálatban lévő polgárőröket és Deák Péter járőrvezető a hívás után két ifjú polgárőrrel, Frank Erikkel és Fodor Patrikkal siettek a helyszínre.

A mentőakciót nehezítette, hogy a vékony jégre elővigyázatosság miatt nem lehetett rámenni, így hirtelen ötletként, a lóról leszedték az összes kötőféket, és amit csak lehetett. Egy kis ügyességgel és bátorsággal, ezekkel az eszközökkel hurkolták meg és húzták ki az őzikét.

A sikeres mentőakciónak köszönhetően az őzike is egyre jobban lett és kezdett magához térni. A mentés előtt értesített helyi vadász is megérkezett, aki megvizsgálta, és megállapította, hogy sérülés nem található rajta, a teste pedig nem hűlt ki, így további intézkedésre nem volt szükség.

A polgárőrök és a vadász még egy darabig az őz mellett maradtak, aki immár ismételten a mezőket járja, az örök vadászmezők helyett.

Rádiónkat Kökény András a Sióagárdi Polgárőr Egyesület elnöke tájékoztatta.

 

Forrás:http://polgarorok.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 17
Összes: 421077
Hónap: 11269
Nap: 389