Jó hangulatú volt a Vas megyei polgárőr nap

2019. szeptember 14-én rendezte meg  a Vas Megyei Polgárőr Szövetség és a Claudius Polgárőr Egyesület a Vas Megyei Polgárőr Napot a Történelmi témaparkban Szombathelyen. Az eseményen a résztvevő polgárőrök mellett a városvezetők és a társszervek képviselői is szép számban megjelentek.

19vasnap1.jpg

Színes programokkal és egész napos bemutató sátrakkal várták az érdeklődőket.  Délelőtt az Aja-Gur egyesület érdekes életmód bemutatót tartott, majd ezt követően a toronyi Aranypatak asszonykórus vidám műsora dobta fel a hangulatot. A kitelepült sátrak tagjai  – Magyar Honvédség szombathelyi irodája, szombathelyi Áldozatsegítő Központ, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Claudius Polgárőr Egyesület airsoft lövészeti bázisa és a VMPSZ Kommunikációs Csoportja – hasznos információkkal, tesztekkel, technikai bemutatókkal, kvíz- és egyéb játékokkal árasztották el az érdeklődő felnőtteket és gyerekeket. A sátrak körül folyamatos volt a nyüzsgés.

19vasnap2.jpg

Az OMSZ Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezete technikai bemutatóval, míg a Kutyás  Univerzum Kutyaiskola látványos programmal lépett fel. A délelőtti órákban került megrendezésre a Megyei Polgárőr Csapatverseny,  a Járőr Ifjúsági Csapatverseny, illetve a főzőverseny is.  A versenyeket – a résztvevők korától függetlenül – nagy küzdeni akarás és fegyelmezettség jellemezte. A főzésre benevezett csapatok pedig  megmutatták kreativitásukat az étkek elkészítése során.

Délután került sor az ünnepélyes megnyitóra. A meghívott vendégek üdvözlése és a csapatzászló behozatala után dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte az egybegyűlteket. Köszöntőjében kiemelte, hogy a polgárőrök a rendvédelmi szervekkel összefogva elérték, hogy a bűncselekmények száma harmadára esett vissza 2010 óta. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megye Jogú Város polgármestere is köszöntötte a polgárőröket, és beszédében kihangsúlyozta, dolgozni csak biztonságban lehet, ezért a polgárőrök munkája becsületre méltó. Kiss Viktória, a  15 éves Claudius Polgárőr Egyesület elnöke is felszólat, majd kiemelte, hogy a polgárőrök jóban-rosszban segítik egymást. Köszönetet mondott azoknak, akik támogatták és támogatják az egyesületet.

19vasnap3.jpg

Ezután Bedi Ákos,  a Vas Megyei Polgárőr Szövetség elnöke  elmondta, hogy a szövetség az elmúlt három évtizedben rendkívül sokat fejlődött mint szakmai, mint technikai eszközök terén. Vas megyében 74 egyesületben több mint kétezer tag dolgozik önzetlenül és mindenféle ellenszolgáltatás nélkül azért, hogy az emberek biztonságban érezhessék magukat.

A beszédek után polgárőr gépkocsik illetve jutalmak átadására került sor. Így a Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozatát Szücs-Bakonyi János, Sárvár Város Polgárőr Egyesület tagja, az Ezüst fokozatot Cser Kálmán a Csörötneki Polgárőr Egyesület tagja és Sebők Ferenc a Bajánsenyei Polgárőr Egyesület elnöke, a Bronz fokozatú elismerést pedig Hegedüs Árpád a Claudius Polgárőr Egyesület tagja, Vezendi Gergely a Répcelaki Polgárőr Egyesület tagja és Kálmán Róbert a Szombathelyi Polgárőrség elnöke vehetett át. A polgárőrmozgalom kiemelkedő önzetlen támogatásáért, a polgárőrmunka megbecsüléséért az Országos Polgárőr Szövetség elnöke külön elnöki elismerésben részesítette Kollárits Ferencet, a Claudius Polgárőr Egyesület tagját.

Forrás:http://www.opsz.hu/

Összes: 362049