Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kalocsai vizi polgárőr mentett ki egy fuldokló kisfiút a Dunából

kalocsa1003-1.jpg2015.  augusztus  31.-  én  16 óra 45  perckor  három  gyermek  fürdőzött  az Uszód 1524.fkm Duna szakaszán.

 

 

2015.  augusztus  31.-  én  16 óra 45  perckor  három  gyermek  fürdőzött  az Uszód 1524.fkm Duna szakaszán.

 

A nyakig vízben úszkáló gyermekek egyike az iszapos, meredek aljzaton megcsúszott és őt az áramlás, örvénylés elragadta, a mélyebb rész felé szívta. A másik két gyermeknek sikerült a part felé kiúszniuk.

A szerencsének köszönhetően a part közelében hajózott a kalocsai vizi polgárőrség tagja, a hajó lajstrom sz.H-13923 kapitánya (Szabadi Tibor) a szerencsétlenül járt kisfiú segélykiáltásaira lett figyelmes és azonnal abba az irányba manőverezte a hajót. Odaérve, a kapálózó, már majdnem elmerült kisfiúnak mentőövet dobott, majd megragadva annak karját kiemelte a vízből, beemelte a hajóba. A vízmélység, ahol a fiút sikerült kiemelni már 7 m volt.

A 12 éves uszódi kisfiú, aki a Kalocsai Belvárosi Általános Iskola tanulója, az ijedtségtől alig tudott szólni, miután kifújta magát elmondta, hogy úszni nem tud és már alig tudta fenntartani magát

A kalocsai vízi polgárőrség tagjai a nyár folyamán fokozott szolgálatot láttak el a Dunán, tekintettel a nagy melegben fürdőzőkre, az emberek biztonsága érdekeben. Szolgálatukat sokszor a vízi rendőrséggel együtt, egymást  segítve végzik.

 

Forrás:http://www.radiop.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 20
Összes: 430562
Hónap: 9669
Nap: 328