Kalocsai vizi polgárőr mentett ki egy fuldokló kisfiút a Dunából

kalocsa1003-1.jpg2015.  augusztus  31.-  én  16 óra 45  perckor  három  gyermek  fürdőzött  az Uszód 1524.fkm Duna szakaszán.

A nyakig vízben úszkáló gyermekek egyike az iszapos, meredek aljzaton megcsúszott és őt az áramlás, örvénylés elragadta, a mélyebb rész felé szívta. A másik két gyermeknek sikerült a part felé kiúszniuk.

A szerencsének köszönhetően a part közelében hajózott a kalocsai vizi polgárőrség tagja, a hajó lajstrom sz.H-13923 kapitánya (Szabadi Tibor) a szerencsétlenül járt kisfiú segélykiáltásaira lett figyelmes és azonnal abba az irányba manőverezte a hajót. Odaérve, a kapálózó, már majdnem elmerült kisfiúnak mentőövet dobott, majd megragadva annak karját kiemelte a vízből, beemelte a hajóba. A vízmélység, ahol a fiút sikerült kiemelni már 7 m volt.

A 12 éves uszódi kisfiú, aki a Kalocsai Belvárosi Általános Iskola tanulója, az ijedtségtől alig tudott szólni, miután kifújta magát elmondta, hogy úszni nem tud és már alig tudta fenntartani magát

A kalocsai vízi polgárőrség tagjai a nyár folyamán fokozott szolgálatot láttak el a Dunán, tekintettel a nagy melegben fürdőzőkre, az emberek biztonsága érdekeben. Szolgálatukat sokszor a vízi rendőrséggel együtt, egymást  segítve végzik.

Forrás:http://www.radiop.hu