Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kerékpárok a polgárőröknek

A hagyomány folytatódik, 210 polgárőriesített kerékpárt adok ma át a polgárőr egyesületek képviselőinek, annak érdekében, hogy még hatékonyabban, eredményesebben végezhessék munkájukat a közrend, a közbiztonság fenntartása érdekében – hangzott el augusztus 9-én, a Készenléti Rendőrség alakuló terén rendezett bensőséges ünnepségen Papp Károly r. altábornagytól, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetőjétől.

article preview

A hagyomány folytatódik, 210 polgárőriesített kerékpárt adok ma át a polgárőr egyesületek képviselőinek, annak érdekében, hogy még hatékonyabban, eredményesebben végezhessék munkájukat a közrend, a közbiztonság fenntartása érdekében – hangzott el augusztus 9-én, a Készenléti Rendőrség alakuló terén rendezett bensőséges ünnepségen Papp Károly r. altábornagytól, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetőjétől.

 

Papp Károly: A Rendőrség eddig 1200 kerékpárt és 150 robogót adott át a polgárőröknekAz altábornagy a továbbiakban köszönetet mondott az önkéntes bűnmegelőzőknek azért, hogy több százan vettek részt a FINA vizes világbajnokság balatonfüredi és budapesti helyszínein, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál /EYOF/ győri rendezvényei és a Forma-1 Magyar Nagydíj autóverseny biztosítási munkálataiban.

A rendőri erőkkel hatékonyan együttműködve sikeres tevékenységüket bizonyítja a világversenyek biztonságos megrendezése. Külön köszönöm azt az áldozatos munkát és hatékony tevékenységet, amit a mindennapokban végeznek a polgárőrök a települések közrendje, közbiztonsága érdekében. Ennek is köszönhetően Magyarországon szélsőségektől mentes, jó közbiztonság van.

A 300x100 Biztonság Polgárőr Mintaprogramnak is köszönhetően immáron azokon a településeken is rend, biztonság van, ahol korábban szó érte a közbiztonságot. Ezek a kerékpárok további segítséget nyújtanak a polgárőr egyesületek közterületi szolgálatellátásához.
Az ORFK vezetője szólt róla: a Rendőrség az eddigiekben 1200 kerékpárral, és 150 robogóval segítette az önkéntes bűnmegelőzők, mint kiemelt stratégiai partnerek munkáját. Kiemelt stratégiai partnerünk, a Polgárőrség támogatása felelősség és kötelesség is egyben. Bejelentette: ezt a programot folytatva még az idén 155 kerékpárt és 40 segédmotoros kerékpárt adnak majd át a Polgárőrségnek. Köszönöm a felelősségteljes munkát, további jó erőt, egészséget önként vállalt tevékenységükhöz! – fejezte be gondolatait Papp Károly.

Aki ezt követően dr. Túrós András, az OPSZ elnöke társaságában jelképesen átadta az egyik kerékpárt a Siófok Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület vezetőjének, Gazdag Ferencnek. A polgárőrök nevében dr. Túrós András, az OPSZ elnöke köszönte meg a Rendőrség ajándékát.
Dr. Túrós András: Legyenek büszkék ezekre í kerékpárokra!- A ma átadott kerékpárok is azt bizonyítják: a Rendőrség komoly stratégiai partnernek tekinti a Polgárőrséget! Ha visszagondolok a korábbi évek technikai fejlesztésére, a rendőri állományból kivont járművek átadására, a Lovas Tagozat támogatására, csak a köszönet és a hála hangján szólhatok ezekről. Isten tartsa meg a jó szokásotokat, legyen folytatása 2018-ban is ennek a folyamatnak.
Az elnök szólt róla: a XX. század közepére teljesedett ki a kerékpározás fejlődése hazánkban. Azután a motorizáció fejlődése révén az autóké lett a főszerep, de ma a kerékpározás reneszánszát éli szerte a világon! Örömmel tölt el, hogy mi polgárőrök is részesei lehetünk ennek! Hiszen a kerékpáros szolgálat az, amely a legközvetlenebb kapcsolatban lehet azokkal, akiknek érdekében szolgálunk: a lakossággal! Legyetek büszkék ezekre a kerékpárokra, amelyek jelentősen javítják az egyesületek manőverezési képességét, s ezek segítségével hozzá tudtok járulni a lakosság szubjektív biztonságérzetének további javításához! Sok sikert polgárőrök! – fejezte be gondolatait az elnök.

Aki ezt követően Papp Károly altábornagy társaságában megtekintette az ORFK – Országos Baleset-megelőzési Bizottsága által beszerzett, s a Polgárőrségnek átadott kerékpárokat, amelyekből minden megye és Budapest is részesült.

Tóth Zoltán
Fotó: ORFK

 

Forrás:http://www.opsz.hu/

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 20
Összes: 420804
Hónap: 11279
Nap: 413