Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kitüntették Peszt Pétert

hm_141022_dscf0664a.jpgA Somogy Megyei Polgárőr Szövetség elnöke a Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatával térhetett haza a Honvédelmi Minisztérium társadalmi szervezetek számára rendezett ünnepségéről.

 

kituntetesA Somogy Megyei Polgárőr Szövetség elnöke a Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatával térhetett haza a Honvédelmi Minisztérium társadalmi szervezetek számára rendezett ünnepségéről.

 Október 22-én tartotta a Stefánia Palotában a Honvédelmi Minisztérium a társadalmi szervezetek számára rendezett ünnepségét. A rendezvényen többek közt jelen volt Boross Péter volt miniszterelnök, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnöke, Gyenes Judit, a néhai Maléter Pár vezérezredes özvegye, Erdélyi Lajos dandártábornok, a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség csoportfőnöke, Szegő László dandártábornok, a Köztársasági Elnöki Hivatal honvédelmi főosztályvezetője, illetve Kun Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára. Az ünnepségen elismeréseket adtak át a társadalmi szervezetek által felterjesztett polgári személyeknek és nyugállományú katonáknak, így a Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatát kapta Peszt Péter, a Somogy Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

 

A Somogy megyei polgárőr vezetőt meglepetésként érte a kitüntetés, amelynek nagyon örül. Peszt Péter úgy véli, ezzel elismerték a társadalomért és az ország biztonságáért tett kimagasló társadalmi munkáját, és a jövőben is mindent meg fog tenni a fiatalok bevonásáért mind a honvédelem, és mind a társadalmi bűnmegelőzés területén.

 

Nem Peszt Péter volt az egyetlen polgárőr, aki elismerést vehetett át a rendezvényen. A Honvédelemért Kitüntető Cím II. fokozatát kapta Dr. Czapáry-Martincsevics András, a Győr-Újvárosi Polgárőrség Ellenőrző Bizottságának elnöke, aki a honvédelem ügye érdekében huzamos időn át végzett áldozatos munkája elismeréseként vehette át azt.

 kituntetes2

A két polgárőrt elismerésre a Balatoni Vízi Polgárőr Egyesület, mint a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének tagja terjesztette fel. A szervezet elnöke, Bozsóky Ferenc elmondta, hogy egyesülete bajtársi egyesület is, amely nem csak a vízi polgárőri feladatokat látja el, hanem foglalkoznak nyugállományú katonákkal, hazaszeretetre neveléssel, illetve hadisírok gondozásával is.

 

Magyar Márk László

 

Forrás:http://www.radiop.hu

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Nyelvek

MagyarDeutschEnglish

Profilkép

Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista


Elérhetőség

Kapcsolat

Levelezési cím:
8200 Veszprém, Bajcsy Zs. u. 2.
Email.: polgarorvp@gmail.com


Ügyfél fogadás:

Hétfőtől- Csütörtök 7.00-15.00-ig.
Péntek 7.00- 12.00-ig.

Elérhetőség:

Trombitásné Hegyaljai Éva
E-mail: polgarorvp@gmail.com
Tel:06-30/650-3810
06-88/428-022 - 1880 mellék

Dülk Anita
E-mail:polgarorvp@gmail.com
Tel:06-30/650-3798
06-88/428-022 - 1880 mellék

Statisztika

Online: 16
Összes: 602184
Hónap: 35019
Nap: 1577