Kiválónak értékelték a Polgárőrséget Tamásiban

kozgyules_tamasi.jpgÉvértékelő és alapszabály módosító közgyűlést tartott március 11-én, Tamásiban a helyi Polgárőrség.

kozgyules_tamasi.jpg

A Tamási Polgárőr Egyesület 2016. március 11-én tartotta a 2015-ös év értékelését, a jogszabályváltozások miatt szükségessé vált Alapszabály módosítást. Emellett az értekezleten résztvevők megismerhették a 2016. évre vonatkozó, az OPSZ által előirányzott működési tervet. A Tamási Polgárőrség munkájáról és terveiről, mint meghívott vendég első kézből kapott tájékoztatást Porga Ferenc, Tamási Város Polgármestere, dr. Bognár Szilveszter rendőr ezredes, rendőrségi tanácsos, a Tamási Rendőrkapitányság vezetője, Nagypál Péter és Rózsa Gábor rendőr zászlós körzeti megbízottakat.
A szolgálatok ellátások terén az egyesületünk működése alatti legsikeresebb évet zárhattuk - kezdte beszámolóját Péter Csaba elnök, majd azzal folytatta, hogy ez köszönhető azon aktív tagoknak, akik időt, energiát nem kímélve, minden esetben kész voltak a szolgálat ellátására. Viszont említést tett arról is, hogy az elmúlt év a megítélése szerint felemásra sikeredett. Mert ugyan a teljesítmény kiemelkedő lett, mégis voltak hiányosságok illetve események, amik nehezítették, hátráltatták a működést. Hangsúlyozta, hogy a lakosság ebből remélhetően semmit nem vett észre, mivel a jelenlét a köz-, illetve külterületeken folyamatos volt. Az elnök a rendőrséggel való együttműködést rendkívüli jónak értékelte, mikor azt mondta: Véleményem szerint stratégiai partnerként is  példaértékű az összhang, ami a Tamási Polgárőr Egyesület és a Tamási Rendőrkapitányság közt van. Emellett kiemelte a Tamási Városi Önkormányzat hathatós együttműködésének, segítségének jelentőségét is, mely nélkül nehézségbe ütközne az egyesület megfelelő működtetése.
Balogh Lászlóné a Felügyelő Bizottság elnöke értékelte az elmúlt év teljesítését, melyet kiemelkedően jónak minősített. Őt követte Könye Iván Gazdasági alelnök, aki ismertette az elmúlt év költségvetését, illetve a 2016. évi költségvetési tervezetet, hangsúlyozva, hogy a gazdálkodás a működési feltételeknek megfelelően történt, a költségtakarékosságot szem előtt tartva.
Tamási Város Polgármestere Porga Ferenc hozzászólásában elmondta, hogy a Tamási Polgárőr Egyesület  teljesítménye példa lehet minden egyesületnek. Emlékeztetett arra is, hogy az idei évben először ítélik oda a „Tamási Város Polgárőre” címet a legjobban teljesítő polgárőrnek, mely nem elsősorban anyagilag motiválja a polgárőröket, de érzik azt, hogy a város vezetése, lakókörnyezetük megbecsüli a munkájukat, elismeri annak fontosságát.
A kistérségben ez egyik legaktívabb egyesület a Tamási Polgárőr Egyesület – mondta dr. Bognár Szilveszter rendőr ezredes, rendőrségi tanácsos - amely köszönhető a vezetés hathatós és szakszerű munkájának, az aktív tagság lelkesedésének.
Az értékelések után Péter Csaba elnök elismeréseket, emléklapokat adott át a tagságnak illetve támogató partnereknek.

Forrás:http://www.opsz.hu