Komárom-Esztergom megyei nap

polgaror_nap_sarisap.jpegKulturális programokkal is színesített rendezvénnyel, a közösség érdekében végzett munkájukat ünnepelték Sárisápon, a Komárom-Esztergom megyei polgárőrök.

polgaror_nap_sarisap.jpeg

Jelentős érdeklődés mellett 2015. június 13-án, Sárisápon tartották a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Napot. A rendezvényen a polgárőrség és a rendőrség képviselői is hangsúlyozták, hogy a közbiztonság erősítése és a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása érdekében végzett rendőri munkának fontos segítői hosszú évek óta megyénkben is a polgárőrök.

Komárom-Esztergom megyében minden évben megrendezik a Polgárőr Napot, melynek idén Sárisáp adott otthont. Prominens vendégek is részt vettek a Sárisáp Annavölgy Polgárőr Egyesület (SAPE) által szervezett rendezvényen. Többek közt dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, dr. Völner Pál országgyűlési képviselő, Popovics György a megyei közgyűlés elnöke, Kollár Károly Sárisáp illetve Bánhidi György Annavölgy polgármesterei, B, a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Milus Gábor a megyei rendőr-főkapitányság főkapitány-helyettese, valamint a megye rendőrkapitányságainak vezetői.

A megjelenteket Bárdos Zoltán köszöntötte, aki beszédében elmondta, hogy Komárom-Esztergom megyében az előző találkozáshoz képest kétszázzal több polgárőr teljesít szolgálatot. Ez köszönhető annak, hogy sokan ráéreztek a közösség erejére és tenni is akarnak a közbiztonság, az emberek biztonságérzetének a javításáért.

Dr. Túrós András (balról) kitüntetést ad át Debreczeni Istvánnak„Minden Komárom megyei polgárőr büszke lehet arra, hogy milyen magas rangú protokoll vendégek tisztelték meg jelenlétükkel ezt a rendezvényt – kezdte köszöntőjét dr. Túrós András, az OPSZ elnöke. – Egy magas szintű protokoll tiszteleg a polgárőrök előtt, de egészen biztos, hogy ez a tisztelet a közbiztonság védelmének, a bűnmegelőzésnek, és nyilvánvalóan mindazoknak szól, akik a közbiztonság védelmében részt vesznek. Rendőrök, tűzoltók, katasztrófaelhárítók és természetesen egy kicsit nyilván azoknak is, akik ingyen, önkéntesen, ellenszolgáltatás nélkül végzik a tevékenységüket, védik más emberek biztonságát. Ők minden tiszteletet és megbecsülést megérdemelnek.” Az OPSZ elnöke elmondta azt is, hogy országos szinten 2 ezer egyesületben 52 ezer polgárőr teljesít önkéntes szolgálatot, és ezek az egyesületek egyre hatékonyabbak. Ide tartoznak a Komárom megyei polgárőrök is, akik jelentősen hozzájárultak a kiegyensúlyozott közbiztonsághoz. Az elnök arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen jelentős mértékű a Polgárőrség társadalmi és kormányzati megbecsülése, ami megalapozza a hatékonyan működést. Elmondta azt is, hogy a Polgárőrségről szóló törvény legutóbbi módosítása megint nagy lehetőségeket fog adni, hiszen nemsokára már a 14-18 éves fiatalok is polgárőrök lehetnek. A polgárőr nap programjának következő részében kitüntetéseket, elismeréseket is átadtak azoknak a polgárőröknek, rendőröknek, együttműködő feleknek, akik tevékenységükkel, áldozatos munkájukkal kiemelkedtek a többiek közül. Polgárőr Érdemkereszt arany fokozata kitüntetést vehetett át Debreczeni István esztergomi és Krasula János dorogi rendőrkapitány, továbbá Kun Attila, a SAPE alapító tagja és Kollár Károly, aki 2006 óta segíti a polgárőrség munkáját. A megyei rendőr-főkapitányság emlékérmét Milus Gábor a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr Főkapitányság főkapitány-helyettese adta át Kun Csabának, a Sárisáp Annavölgy Polgárőr Egyesület elnökének aki egyúttal a megyei katasztrófavédelmi főigazgatóság emléktárgy kitüntetését is megkapta. Popovics György a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat emléklapját és érmét Bánhidi Józsefnek, Annavölgy község polgármesterének, Kollár Károlynak, Sárisáp község polgármesterének, Bárdos Zoltánnak, a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnökének adta át.

A fentieken kívül Kiemelkedő Polgárőr Szolgálatért emlékérmet kapott Bárdos Zoltántól Bánhidi József, Annavölgy polgármestere.

Számos polgárőr részesült áldozatos polgárőr tevékenységéért megyei emléklap elismerésben, melyeket Bárdos Zoltán, a KEMPÖSZ elnöke adott át.

Az ünnepi rendezvénysorozatot modern- és néptánc bemutatók, szavalatok, könnyűzenei műsorok, valamint rendőrségi, küzdősport és kutyás bemutatók tették tökéletessé – adta hírül Engelbrecht Károly, a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség sajtóreferense.

A helyszínen készült fotók ITT

Forrás:http://www.opsz.hu/