Közbiztonsági és Családi Nap Miskolcon

Miskolc Vörösmarty városrészén került megrendezésre 2019. szeptember 28-án a Közbiztonsági és Családi Nap, amely remek lehetőséget adott arra, hogy a rendvédelmi szervezetek bemutatkozhassanak a környéken lakóknak.

miskolc0928.jpg

A Belvárosi Családi Nap kísérő programjaként közbiztonsági játékos feladatokkal is találkozhattak az itt lakók. A Miskolci Önkormányzati Rendészet és a Miskolci Speciális Felderítő és Mentőcsoport kutyás bemutatója után a kiérkezők közvetlenül is megismerkedhettek a rendvédelmi szervek munkájával.
A Miskolci Rendészeti Szakgimnázium egy helyszínelési bemutatóba vonta be az érdeklődőket. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egy tűzoltóautón azokat az eszközöket szemléltette, amelyeket a tűzoltás során használnak. A Magyar Vöröskereszt önkéntesei a Hősképző programot ismertették, és az elsősegélynyújtásról is hasznos információkat adtak át a gyakorlati bemutatón keresztül.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség a polgárőrség történetét bemutató mozgókiállítással illusztrálta a polgárőrök főbb tevékenységét. A nagyobbak ügyességi játék keretein belül kipróbálhatták az ún. részegszemüveget, és meglepetésként egy speciális szemüveggel is találkozhattak, amely a drogok és hallucinogén anyagok hatásainak szimulálására szolgál. A kisebb gyerekeknek a Parlagfű kisokos foglalkoztató füzet került kiosztásra, és egy ehhez a programhoz tartozó képtartóval is megajándékoztuk őket.
A nap folyamán több érdeklődő is meglátogatta kiállításunkat, s nagyon pozitív visszajelzéseket kaptak a polgárőrök.

Forrás, fotó: Hladon Sándor

Összes: 362049