Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Közbiztonsági és Családi Nap Miskolcon

Miskolc Vörösmarty városrészén került megrendezésre 2019. szeptember 28-án a Közbiztonsági és Családi Nap, amely remek lehetőséget adott arra, hogy a rendvédelmi szervezetek bemutatkozhassanak a környéken lakóknak.

article preview

Miskolc Vörösmarty városrészén került megrendezésre 2019. szeptember 28-án a Közbiztonsági és Családi Nap, amely remek lehetőséget adott arra, hogy a rendvédelmi szervezetek bemutatkozhassanak a környéken lakóknak.

miskolc0928.jpg

 

A Belvárosi Családi Nap kísérő programjaként közbiztonsági játékos feladatokkal is találkozhattak az itt lakók. A Miskolci Önkormányzati Rendészet és a Miskolci Speciális Felderítő és Mentőcsoport kutyás bemutatója után a kiérkezők közvetlenül is megismerkedhettek a rendvédelmi szervek munkájával. 
A Miskolci Rendészeti Szakgimnázium egy helyszínelési bemutatóba vonta be az érdeklődőket. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egy tűzoltóautón azokat az eszközöket szemléltette, amelyeket a tűzoltás során használnak. A Magyar Vöröskereszt önkéntesei a Hősképző programot ismertették, és az elsősegélynyújtásról is hasznos információkat adtak át a gyakorlati bemutatón keresztül.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség a polgárőrség történetét bemutató mozgókiállítással illusztrálta a polgárőrök főbb tevékenységét. A nagyobbak ügyességi játék keretein belül kipróbálhatták az ún. részegszemüveget, és meglepetésként egy speciális szemüveggel is találkozhattak, amely a drogok és hallucinogén anyagok hatásainak szimulálására szolgál. A kisebb gyerekeknek a Parlagfű kisokos foglalkoztató füzet került kiosztásra, és egy ehhez a programhoz tartozó képtartóval is megajándékoztuk őket.
A nap folyamán több érdeklődő is meglátogatta kiállításunkat, s nagyon pozitív visszajelzéseket kaptak a polgárőrök.

Forrás, fotó: Hladon Sándor

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 3
Összes: 383673
Hónap: 8728
Nap: 91